Nie vždy máme čas vyvárať, stáť pri sporáku, čakať na dopečenie... Možno aj vy neustále premýšľate, čo zdravé budete variť, aby to netrvalo dlho.
Máme pre vás super tip – Zdravé rýchlovky ponúkajú 60 výživných receptov od odborníkov na zdravú stravu, a k tomu plno tipov a rád, ako sa lepšie stravovať.
Knihu napísalo 15 odborníkov na zdravú stravu zo Slovenskej a Českej republiky. Zostavila ju Jana Šimkovičová, ktorá má so zdravým stravovaním, aj cvičením bohaté skúsenosti.
Inšpirujte sa ich skúsenosťami a varte jednoducho, rýchlo a zdravo!
V knihe Zdravé rýchlovky nájdete:
- 60 zdravých receptov na obed, na večeru, či do práce.
- Jedlá z mäsa, rýb, ryže, strukovín, cestovín, strukovín, obilnín, fitnes či sladké.
- Recepty rôznych výživových smerov.
- Nutričné hodnoty pri každom recepte.
- Inšpiratívne rozhovory s odborníkmi na zdravú stravu.
- Užitočné rady a tipy o zdravých potravinách.
Suroviny na recepty v knihe sú bežne dostupné, takže sa nemusíte obávať, že niečo nezoženiete.
“Táto kniha je dôkaz, že zdravé jedlá môžu mať svoju fantáziu a chutiť výborne,“ povedala Zuzka Light, jedna z najväčších svetových fitnes tréneriek a autorka bestselleru Fit za 15 minút denne. „Skvelé je, že všetky recepty sú fit a výživné, navyše ich príprava trvá naozaj krátko. Odporúčam všetkým, ktorí chcú jesť zdravo a zároveň byť fit!"
Viac info nájdete na
www.fitnamotávky.sk
240 užitočných strán
V knihe Zdravé rýchlovky sú okrem inšpiratívnych receptov s krásnymi fotkami jedál aj zaujímavé rozhovory s autormi, či užitočné rady a tipy o zdravej strave a potravinách. Pri každom recepte nájdete čas prípravy a počet porcií, nutričné hodnoty a tiež aj praktické označenie (bez lepku, bez laktózy, vegetarian, vegan, raw).
Dušan Plichta, Michal Pataky, Júlia Rašlová, Janka Malaga, či Natália Spišiaková. To je len pár mien, s ktorými sa stretnete v tejto knihe.
Kniha Zdravé rýchlovky je ideálna pre zaneprázdnených pracujúcich, mamičky s deťmi, aj pre aktívnych športovcov.
Vyskúšajte recept z novinky Zdravé rýchlovky.
Karfiolový nákyp
„Pri tomto recepte treba dať pozor hlavne na to, aby karfiol neobsahoval veľa vody, preto odporúčam nechať ho dobre odkvapkať,“ radí Michal Pataky. „Tento recept je nutrične bohatý, lebo obsahuje veľa zeleniny, má málo kalórií, preto je vhodný aj pri chudnutí, o ktorom píšem aj na svojom osobnom webe www.michalpataky.com.“
SUROVINY
250 g nastrúhanej mozzarelly
150 – 200 g syr balkánskeho typu
200 g (3 ks) paradajky
1 ks karfiolu (menšieho)
5 g bazalky
5 g oregana
½ brokolice
2 – 3 ks mrkvy
4 – 5 ks vajíčok veľ. M
maslo na vymastenie
soľ
POSTUP
Karfiol a brokolicu spolu uvaríme domäkka.
Medzitým uvaríme, ošúpeme a prepasírujeme paradajky a nastrúhame mrkvu. Po uvarení poriadne zlejeme vodu z brokolice a karfiolu. Ideálne, ak necháme chvíľu aj odpariť, aby sme nemali riedke cesto.
Zmiešame si 180 g mozzarelly so 4 vajíčkami. Pridáme soľ, oregano a bazalku.
V sklenenej forme, ktorú môžeme mierne vymastiť maslom, necháme mierne zapiecť v rúre na cca 10 minút, aby sa odparila prebytočná voda. Prípadne ju zlejeme. Navrch pridáme pasírované paradajky, zvyšok mozzarelly s vajíčkom a balkánskym (prípadne iným) syrom a mrkvu.
Opäť necháme na chvíľu zapiecť.