Utorok24. september 2024, meniny má Ľubor, Ľuboš, zajtra Vladislav

Opustený a zdevastovaný bývalý vojenský objekt v centre Košíc stále chátra

Lukratívny objekt Malinovského kasární v centre Košíc zbytočne chátra.
Lukratívny objekt Malinovského kasární v centre Košíc zbytočne chátra.

KOŠICE - Nad osudom Malinovského kasární v historickom centre Košíc stále visí otáznik. Mesto ich získalo od armády za korunu. Záujem o areál mali Katolícka univerzita i dekan Lekárskej fakulty Univerzity P. J. Šafárika. Jej rektor sa neskôr vyjadril, že sa o priestory uchádzať nebudú. Na obrovský areál v zdevastovanom stave dávajú pozor strážnici.

Mesto to stojí stotridsaťtisíc korún mesačne! Košický magistrát je vlastníkom budov i štvorhektárového pozemku na Moyzesovej ulici v hodnote zhruba dvestoštyridsať miliónov Sk už takmer štyri mesiace. Zatiaľ je areál zverený do správy mestskej zelene. „Strážia ho jej zamestnanci,“ uviedla hovorkyňa radnice Zuzana Bobríková. Mesačné výdavky na stráženie opusteného areálu sú stotridsaťtisíc korún. Našťastie je to zatiaľ jediná investícia mesta do tohto objektu.

Budovy už pred časom armáda prestala vykurovať a zo systému vypustila vodu. Katolícka univerzita už predložila svoj projekt na opravu časti areálu. „Mesto dalo posúdiť odhad nákladov na rekonštrukciu,“ dodala Z. Bobríková. Viacerí poslanci mestského zastupiteľstva uprednostňujú vyhlásenie verejnej súťaže. Ak by to aj schválili na decembrovom zastupiteľstve, nový majiteľ by bol známy najskôr vo februári alebo až v apríli budúceho roku. Mesto by tak za stráženie zaplatilo ešte minimálne 520-tisíc Sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu