Utorok22. október 2024, meniny má Sergej, zajtra Alojzia

Podnikateľ Krajňák podal trestné oznámenie na Lexu a Mečiara

Na Mečiara a Lexu podal trestné oznámenie podnikateľ Róbert Krajňák.
Na Mečiara a Lexu podal trestné oznámenie podnikateľ Róbert Krajňák.

BRATISLAVA - Podnikateľ Róbert Krajňák podal dnes na Generálnu prokuratúru (GP) trestné oznámenia na exšéfa SIS Ivana Lexu a bývalého premiéra Vladimíra Mečiara.

Ako pre agentúru SITA Krajňák uviedol, dnes uplynulo presne desať rokov od uverejnenia jeho petície za odvolanie Mečiara z funkcie premiéra v denníku Sme. Tajná služba, pod vedením Lexu, potom podľa neho pripravovala jeho diskreditáciu a neoprávnene ho sledovala. "Vzhľadom na to, že uplynulo desať rokov od podania petície za odvolanie Vladimíra Mečiara z funkcie predsedu vlády SR a páchatelia neboli napriek prvému podaniu trestne stíhaní, tak dávam opakované podanie," vysvetlil Krajňák.

Lexa by mal byť podľa neho trestne stíhaný za zneužitie právomocí verejného činiteľa, pretože v rokoch 1996 až 1998 ako šéf SIS schválil použitie operatívnych a informačno-technických prostriedkov s cieľom získať informácie na diskreditáciu jeho osoby. Na Mečiara podal oznámenie pre krivú výpoveď, pretože podľa Krajňáka ako svedok na pojednávaní v spore na ochranu osobnosti medzi ním a SIS uviedol nepravdu o okolnosti, ktorá má podstatný význam pre rozhodnutie tohto sporu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu