Sobota21. september 2024, meniny má Matúš, zajtra Móric

V Dunajskej Strede miznú drahé čistokrvné psy!

Zmizla aj border kólia Bafi Zobraziť galériu (2)
Zmizla aj border kólia Bafi

BRATISLAVA - Majitelia ušľachtilých psov na juhu Slovenska žijú v strachu. Za posledný mesiac sa v Dunajskej Strede stratilo až sedem zvierat, ktorých cena sa pohybuje v stovkách eur. Psičkári majú podozrenie, že sa v okrese rozmáha čierny obchod so zvieratami.

"Záhadne u nás miznú čistokrvné psy," potvrdil pre Topky.sk predseda chovateľského združenia Agility klub Ladislav Görcs. Zmiznutia sa podľa neho v poslednej dobe vystupňovali, "stratiť" sa mali ušľachtilé psy ako border kólia, francúzsky buldoček, mops či veľký bradáč.

O tom, že ide o kradnutie a následný predaj, svedčí podľa Görcsa dávnejší prípad, kedy veterinárka pri bežnej prehliadke odhalila ukradnutého psa. "Zistila to podľa čipovania. Človek, ktorý so psom prišiel na kontrolu, povedal, že ho kúpil od Rómov v Šamoríne." Zviera sa napokon vrátilo pôvodnému majiteľovi.

"Najskôr ich počas venčenia niečím odlákajú, odchytia a potom predávajú ďalej," myslí si Görcs. Ceny takýchto psov totiž nie sú v žiadnom prípade zanedbateľné. Pohybujú sa od 500 do niekoľko tisíc eur.

"V Dunajskej Strede je panelák s rómskou komunitou, tam sme našli strateného francúzskeho buldočeka," netají svoje podozrenie Görcs. Šťastný koniec mal aj príbeh border kólie. Po tom, ako sa jej majiteľka obrátila na políciu, sučka sa na druhý deň ráno objavila pred panelákom.

Majitelia neveria, že ich poslušní miláčikovia sa odrazu začali túlať. "Ide o vycvičené psy, ktoré sa nikdy od majiteľa nevzdialia," uviedol dunajskostredský psičkár Silvester Szabo. "Je možné, že v okrese sa rozbieha čierny predaj šľachtených psov?," pýta sa.

Trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová uviedla, že polícia krádeže nezaznamenala. "Štatisticky sa takáto kategória nevyhodnocuje, vyhodnocujeme len krádeže sumárne, zvlášť krádeže vlámaním do určitých objektov a motorových vozidiel," uviedla.

V Dunajskej Strede miznú
Zobraziť galériu (2)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu