Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Pezinskú skládku neskolaudovali, inšpektorát si vyžiadal ďalšie dokumenty

BRATISLAVA - Skládka odpadov neďaleko mesta Pezinok zatiaľ nie je skolaudovaná. Ako objasnil riaditeľ bratislavského Inšpektorátu životného prostredia Miroslav Held, inšpektorát dnes na mieste skúmal, či je stavba realizovaná podľa projektovej dokumentácie a vyžiadal si ďalšie dokumenty potrebné pre kolaudáciu.

V celom procese sa tak bude pokračovať až po ich dodaní.

Výstavba pezinskej skládky vzbudila veľký odpor u miestnych obyvateľov, ktorí sa obrátili aj na Európsky parlament s petíciou, pod ktorú sa podpísalo viac ako 8000 ľudí. V nej upozorňujú na porušenie ich práv vyplývajúcich z Aarhuského dohovoru. Aktivisti zvažujú aj možnosť podania sťažnosti na Európsku komisiu. Odporcovia skládky, ako i pezinský primátor Oliver Solga sa obrátili aj na súd, kde podali žaloby proti rozhodnutiu Slovenskej inšpekcie životného prostredia.

Aktivisti v žalobe žiadali zrušenie rozhodnutia inšpekcie, ktorá potvrdila právoplatnosť povolenia na výstavbu skládky odpadov. Bratislavský krajský súd však v decembri 2008 ich žalobu zamietol. Pezinčania sa preto voči jeho rozhodnutiu v januári tohto roku odvolali na Najvyšší súd SR.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu