Streda23. október 2024, meniny má Alojzia, zajtra Kvetoslava

Mečiar zaplatí za pobyt najmenej 5 600 korún

Vladimír Mečiar
Vladimír Mečiar

KOŠICE - Problémy s prieduškami a chrbticou priviedli šéfa opozičnej ĽS-HZDS Vladimíra Mečiara (62) do 1. súkromnej nemocnice v Šaci pri Košiciach. Priplatil si nadštandardné bývanie a jedna noc v nemocnici ho vyjde najmenej na 1 390 Sk. Ak ešte požiadal o zvláštnu stravu, osobné konzultácie s diétnou sestrou či fyzioterapiu, zaplatí až 4 780 Sk.

V nemocnici Mečiara prijali na vlastnú žiadosť v pondelok popoludní, údajne pre problémy s prieduškami a chrbticou. Do Košíc ho priviezla manželka. V priebehu týždňa už podstúpil viacero vyšetrení. Včera ho prijal aj kardiológ a riaditeľ nemocnice Juraj Vančík, bývalý osobný Rezešov lekár. V jeho ordinácii sa prominentný pacient zdržal vyše hodiny. "Vyšetrujeme ho komplexne, robia sa preventívne prehliadky. Nenašli sme nič vážne. Mal len problémy s prieduškami a chrbticou," tvrdí riaditeľ Vančík. Podľa neho by prominentného pacienta mali prepustiť dnes. "Sme dobrá nemocnica, preto si nás asi vybral. Poskytujeme profesionálne služby," chváli sa Vančík.

Mečiar si v nemocnici užíva luxus - objednal si apartmán. Nechýbajú v ňom klimatizácia, anatomicky polohovateľná posteľ, perličková vaňa.

Šéf Mečiar môže aj z nemocnice riadiť HZDS. V izbe má nielen televízor a vežu, ale aj pracovný stôl, telefón a fax. So svojím poslaneckým laptopom sa môže pripojiť aj na internet. Minimálna cena za takúto službu je 1 390 Sk. Ak využil liečebnú diétu, služby psychológa alebo fyzioterapeuta, mohla sa táto cena vyšplhať až na 4 780 Sk za noc. Riaditeľ Vančík však uviedol, že nadštandardné vyšetrenia prominentný pacient nežiadal. Líder HZDS by tak za pobyt v súkromnej nemocnici mal zaplatiť minimálne 5 600 Sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu