Pondelok28. október 2024, meniny má Dobromila, zajtra Klára, Kiara

Strana Hlas-SD urobila odpočet ročného pôsobenia svojich ministrov vo vláde

Matúš Šutaj Eštok
Matúš Šutaj Eštok (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BANSKÁ BYSTRICA - Strana Hlas-SD sa za rok pôsobenia svojich ministrov vo vláde má čím pochváliť a na pomyselnej tabuli splnených sľubov čo odškrtnúť. Konštatoval to v pondelok v Banskej Bystrici jej predseda Matúš Šutaj Eštok s tým, že v meste absolvovali prvý ministerský deň, stretli sa so zástupcami miest a obcí a aj takto sú bližšie k ľuďom a regiónom.

"Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš zaviedol plnohodnotný 13. dôchodok a zvýšil minimálnu mzdu, čím potvrdil sociálnodemokratický prístup. Ministerka hospodárstva Denisa Saková priniesla do regiónov viac ako dve miliardy eur investícií, zachránila a vytvorila tisíce pracovných miest, zároveň zabezpečila energetickú pomoc pre domácnosti a firmy. Minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši posilnil spoluprácu so starostami a s primátormi, zjednodušil verejné obstarávanie a zabezpečil dočerpanie eurofondov," zhrnul Šutaj Eštok.

Predseda strany Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok zhodnotil v regióne Slovenska svoje ročné pôsobenie vo vláde (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Podľa neho podpredseda vlády Peter Kmec urobil napriek odporu opozície všetko pre to, aby zachránil peniaze z plánu obnovy, a v týchto dňoch nám prišla štvrtá platba v sume takmer 800 miliónov eur.

Eštok označil za úspechy svojho vedenia rezortu zastavenie nelegálnej migrácie

"Ak kladieme dôraz na našu budúcnosť, určite k tomu patrí vzdelanie. Vďaka patrí ministrovi školstva Tomášovi Druckerovi, ktorý implementoval 89 opatrení v rámci celkovej reformy vo vzdelávaní, podporil študentov zdravotníctva a zvýšil rozpočty vysokým školám. Bývalá ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková rozbehla masívnu výstavbu nových moderných nemocníc v Martine a Banskej Bystrici, zabezpečila rýchlejšie schvaľovanie liekov a zvýšila počet slovenských medikov na lekárskych fakultách o 150. Nový minister zdravotníctva Kamil Šaško len za dva týždne svojho pôsobenia na poste zabezpečil sto miliónov eur pre stabilizáciu zdravotníkov," zhodnotil šéf strany Hlas-SD.

Sám Šutaj Eštok ako minister vnútra označil za úspechy svojho vedenia rezortu zastavenie nelegálnej migrácie a ukončenie tzv. vojny v polícii. Ako takisto pripomenul, nedá sa všetko urobiť za rok, najmä po 3,5-ročnom "bačovaní" bývalých vlád. Zdôraznil, že práve Hlas-SD je garantom stability, pokoja a zdravého rozumu vo vládnej koalícii. Nezameriava sa na politické boje či ideologické spory, ale na praktické riešenia, ktoré vznikajú priamo v regiónoch.

Viac o téme: VládaMinistriHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu