Pondelok28. október 2024, meniny má Dobromila, zajtra Klára, Kiara

Potravinári robili odber z obľúbenej ryby: FUJ... Objavili tam mŕtvu larvu parazita!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Regionálna veterinárna a potravinová správa Bratislava-mesto robila na základe podnetu spotrebiteľa odber z morskej ryby, ktorého vzorku vyšetrovala v laboratóriách. Výsledky ukázali, že sa v rybe našla mŕtva larva škrkavky.

Bratislavská Regionálna veterinárna a potravinová správa Bratislava vykonala v rámci šetrenia podnetu spotrebiteľa úradný odber vzorky výrobku „Treska škvrnitá bez kože“, rybolovného produktu, na laboratórne vyšetrenie v akreditovanom laboratóriu Veterinárného a potravinového ústavu v Bratislave. Treska bola pôvodom z Nórska, dodávateľom je C.I.P.A. spol. s r.o., Praha, ČR a schvaľovacie číslo prevádzkovateľa bolo CZ 6835 ES.

archívne video

Tlačová konferencia ministra pôdohospodárstva Richarda Takáča na tému Úradné kontroly potravín (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Na základe výsledku parazitologického vyšetrenia (nález mŕtvej larvy škrkavky čeľade Anisakidae, 1 larva/100 g) sa vzorka považovala podľa článku 14 ods. 2 písm. b) za nevhodnú na ľudskú spotrebu, s ohľadom na to, že bola v zmysle ods. 5 neprijateľná pre ľudskú spotrebu podľa jej určeného použitia, a to z dôvodov kontaminácie vonkajším vplyvom," píšu potravinári. Dodávajú, že tento rybolovný produkt už v čase dodatočnej úradnej kontroly nebol v ponuke predaja z dôvodu uplynutia jeho dátumu spotreby. 

Viac o téme: Regionálna veterinárna a potravinová správa Bratislava - mestoTreska škvrnitáLarva škrkavky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu