Nedeľa27. október 2024, meniny má Sabína, zajtra Dobromila

Nezaplatené hrobové miesta! V Žiline využijú Dušičky na riešenie tohto problému

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

ŽILINA - Správca žilinských pohrebísk chce v spolupráci so žilinskou radnicou využiť dušičkové obdobie aj na riešenie problému s nezaplatenými hrobovými miestami a bez platnej nájomnej zmluvy. Takéto hrobové miesta označí tromi druhmi upozorňujúcich samolepiek. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Ondrášová.

Oranžovou samolepkou budú označené hroby, ktorým plynie trojročná výpovedná lehota. Biela samolepka s čiernym písmom je určená pre hroby, ktorým plynie jednoročná výpovedná lehota. "Výpovede boli v oboch uvedených prípadoch nájomcom zaslané, hrobové miesta zdokumentované aj s popisom a výpovede neboli osobou uvedenou v nájomnej zmluve prevzaté," priblížila Ondrášová. Doplnila, že bielou samolepkou s červeným písmom budú olepené hrobové miesta, ktorým už uplynula výpovedná lehota a doteraz nebola uzatvorená platná nájomná zmluva a zaplatený nájom.

archívne video

Slováci vo veľkom navštevujú cintoríny: Chaos s parkovaním nevyriešila ani polícia! (Zdroj: Topky.sk / PH)

Podľa žilinského primátora Petra Fiabáneho je starostlivosť o hrobové miesta nielen prejavom úcty k zosnulým, ale aj zodpovednosti voči komunite a mestu. "Je preto nevyhnutné, aby si nájomcovia a rodiny zosnulých plnili svoje povinnosti včas. Verejnosť a pozostalí, ktorí nájdu hrobové miesto označené niektorou zo samolepiek, môžu kontaktovať správcu pohrebísk telefonicky, mailom alebo osobne v kancelárii správcu. Na základe relevantných dokladov majú právo hrobové miesto administratívne vyrovnať," uzavrel Fiabáne.

Viac o téme: HrobHrobyProblémDušičky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu