Streda23. október 2024, meniny má Alojzia, zajtra Kvetoslava

Rozpad studeného frontu prinesie zmenu počasia na Slovensku: Očakávajte oblačnosť a zrážky!

(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Vyhliadky počasia na najbližšie dni hlásia zmenu. Hoci nemá byť až taká výrazná, s pekným počasím sa môžeme rozlúčiť. Rozpad studeného frontu pocítime aj na teplotách.

Počasie je na našom území už niekoľko dní stabilné. Ranné mrazy a príjemné teploty počas dňa preruší rozpad studeného frontu, ktorý mieri do našej oblasti. Tlaková výš, ktorá doteraz ovplyvňovala počasie na Slovensku sa zmenšuje a tak si musíme zvyknúť na mierny zvrat počasia.

Tlačová konferencia strany Demokrati na tému Ľuďom berú a Žilinkovi dávajú, navrhujeme opak (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

A hoci tlaková výš na našom území ešte nejakú dobu zostane a zabráni vstupu studeného frontu od severozápadu do našej oblasti, prílev studeného vzduchu napriek tomu pocítime. Už v stredu náš čaká prevažne oblačné počasie, no zrážok bude napriek tomu málo. Najviac zrážok hrozí najmä na severe Slovenska.

Oblačnosť bude mať vplyv aj na teploty a zabráni výraznejšiemu poklesu teplôt v ranných hodinách. Od štvrtka bude prevažne slnečno a denné teploty sa budú pohybovať od +12 do +18 stupňov Celzia. Ranné mrazy sú očakávané iba v údoliach.

Rovnaký charakter počasia ako v nadchádzajúcich dňoch možno očakávať až do konca októbra, čo znamená že k výraznému poklesu teplôt dôjde až od začiatku novembra.

Viac o téme: OktóberPočasieOblačnosťZrážkyStudený frontTeplotySlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu