Utorok22. október 2024, meniny má Sergej, zajtra Alojzia

PRIESKUM Šokujúce výsledky: Strany Smer-SD a PS by vyhrali voľby s rovnakým ziskom! Kto by sa do parlamentu nedostal?

(Zdroj: Topky/Ramon Leško, Pixabay)

BRATISLAVA - Voľby do Národnej rady (NR) SR by v októbri vyhrali strana Smer-SD a hnutie Progresívne Slovensko (PS) s rovnakým ziskom, a to 21,3 percenta hlasov. Po nich by nasledovala strana Hlas-SD s podporou 15 percent voličov. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre televíziu Joj 24.

archívne video

Tlačová konferencia strany Hlas-SD k voľbám do Európskeho parlamentu (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Do parlamentu by sa dostali aj Republika (6,8 percenta), SaS (6,5 percenta), KDH (6,2 percenta) a koalícia hnutia Slovensko, Kresťanskej únie a Za ľudí (5,9 percenta). Pred bránami NR SR by zostali SNS (4,8 percenta), Demokrati (4,7 percenta), Magyar Szövetség - Maďarská aliancia (3,4 percenta) a hnutie Sme rodina (2,6 percenta). Zisk ostatných strán a hnutí by skončil pod jedným percentom.

Na základe prieskumu by PS aj Smer-SD v parlamente získali po 41 kresiel. Hlas-SD by v parlamente mal 29 poslancov. So 14 poslancami by v NR SR bola Republika, SaS by získala 13 kresiel a KDH by malo 12 poslancov. Telefonický prieskum na vzorke 1000 respondentov starších ako 18 rokov sa realizoval od 8. do 17. októbra.

Viac o téme: Smer-SDPrieskumVoľbyPSHlas -SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu