Pondelok21. október 2024, meniny má Uršuľa, zajtra Sergej

Pri úprave rodičovského dôchodku nedošlo v koalícii k žiadnemu sporu, uviedol Tomáš

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Pri úprave spôsobu vyplácania rodičovského dôchodku nedošlo v koalícii k žiadnemu sporu a už vôbec na tejto téme nepadala vláda. Uviedol to v reakcii na nedeľňajšie vyjadrenia predsedu SNS Andreja Danka v diskusnej relácii O 5 minút 12 minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD). Slová šéfa koaličnej strany podľa neho média nesprávne interpretovali.

"Naopak, na spomínanom opatrení sa zhodol vládny konsolidačný tím, v ktorom mala zastúpenie každá koaličná strana, teda Smer, Hlas i SNS. Úpravu rodičovského dôchodku dokonca odobrili aj sociálni partneri na tripartite a s jeho pôvodným nastavením nesúhlasila ani Jednota dôchodcov na Slovensku," uviedol Tomáš.

archívne video

Minister školstva Tomáš Drucker tvrdí, že redukujú počet zamestnancov na ministerstve (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Dodal, že skutočný 13. dôchodok je súčasťou programového vyhlásenia vlády a v parlamente ho podporilo až 104 poslancov, teda ústavná väčšina. "Jeho úspešné presadenie sme prezentovali na spoločnej tlačovej besede bok po boku, teda ja, Andrej Danko a Ján Richter," uviedol Tomáš. Danko v nedeľu uviedol, že je s ministrom práce v otázke rodičovského dôchodku "vo veľkom konflikte" a stál pred rozhodnutím, či ide vládu na 13. a rodičovskom dôchodku položiť. Dodal, že SNS je zodpovedná strana, a preto s riešením súhlasili, no chcú sa o probléme a nastavení týchto dôchodkov ďalej rozprávať.

Viac o téme: SporúpravaDôchodokKoalíciaErik Tomáš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu