Nedeľa20. október 2024, meniny má Vendelín, zajtra Uršuľa

Poslanci majú na výbore riešiť policajné razie v Bratislave

Matúš Šutaj Eštok
Matúš Šutaj Eštok (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) by mal členov Výboru Národnej rady (NR) SR pre obranu a bezpečnosť informovať o vyhodnotení policajných razií v zábavných podnikoch v Bratislave počas leta. Výbor má k tejto téme zasadnúť v utorok (22. 10.). Vyplýva to z informácií zverejnených na webe parlamentu.

Okrem ministra je na výbor pozvaný aj policajný prezident Ľubomír Solák a šéf Finančnej správy SR Jozef Kiss. Šutaj Eštok má poslancov informovať o zákonnosti, primeranosti, taktike a miere dosiahnutia cieľov pri tzv. bezpečnostných akciách polície v zábavných podnikoch, kluboch, reštauračných a obdobných zariadeniach v hlavnom meste v období od 1. júla do konca septembra.

archívne video

Premiér vymenuje Kamila Šaška na post ministra zdravotníctva, informuje Matúš Šutaj Eštok (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Začiatkom októbra diskutovali Solák a Kiss s predstaviteľmi Bratislavy o možnostiach zefektívnenia postupov tak, aby sa ľudí, ktorí protiprávnu činnosť nepáchajú, týkali čo najmenej. Hlavné mesto zastáva názor, že akýkoľvek policajný zásah by mal byť primeraný. Šutaj Eštok považuje razie, pri ktorých sa našlo množstvo drog, za adekvátne. Policajti počas leta informovali o zásahu v jednom z bratislavských podnikov. Koncom septembra v ďalšom klube zaistila polícia u viacerých osôb plastové vrecká s obsahom bielej kryštalickej látky.

Viac o téme: BezpečnosťPoslanciNárodná radaBratislavaMatúš Šutaj EštokPolicajné razie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu