Štvrtok17. október 2024, meniny má Hedviga, zajtra Lukáš

Premiér Fico na úvod summitu vyhlásil, že migrácia potrebuje razantné a tvrdé riešenia

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Migrácia v Európskej únii potrebuje razantné a tvrdé riešenia. Vyhlásil to predseda vlády SR Robert Fico vo štvrtok na úvod októbrového summitu EÚ v Bruseli.

archívne video

TK Roberta Fica a Richarda Takáča po stretnutí s prvovýrobcami potravín (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Český premiér Petr Fiala v stredu oznámil, že na zasadnutí Európskej rady sa Česko a viacero členských krajín Únie stretnú v snahe presvedčiť ostatné členské krajiny a tiež Európsku komisiu, aby EÚ k tejto otázke zaujala razantnejší postoj.Podľa Ficovho statusu na Facebooku k tomuto neformálnemu stretnutiu došlo hneď na úvod summitu, a to aj za účasti predsedníčky Európskej komisie Ursuly von der Leyenovej a lídrov Cypru, Česka, Dánska, Grécka, Holandska, Maďarska, Poľska, Rakúska a Slovenska.

 

V BRUSELI SME ZAČALI Z OSTRA Prišlo na naše slová, že migrácia potrebuje razantné a tvrdé riešenia. Ukázalo sa ako...

Posted by Robert Fico on Thursday, October 17, 2024

"Prišlo na naše slová, že migrácia potrebuje razantné a tvrdé riešenia. Ukázalo sa ako správne, keď sme kritizovali a hlasovali proti povinným migračným kvótam. Tvrdím to stále, treba jednoznačne chrániť vonkajšie hranice schengenu a zamerať sa na krajiny pôvodu migrácie," vyhlásil premiér.

Spresnil, že Slovensko je medzi tými členskými krajinami EÚ, ktoré prispievajú k hľadaniu riešenia, a vyjadril spokojnosť s tým, že Európska komisia konečne pochopila urgentnosť tejto situácie.

Viac o téme: RiešenieSummitMigráciaRobert FicoBrusel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu