Utorok15. október 2024, meniny má Terézia, Tereza, zajtra Vladimíra

Hnutie Slovensko vyzvalo vládu na splnenie sľubov o znížení cien potravín

Hnutie Slovensko
Hnutie Slovensko (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Cena masla je v okolitých krajinách nižšia ako na Slovensku, pritom je v týchto krajinách vyššia priemerná mzda. Upozornili na to poslanci opozičného hnutia Slovensko, ktorí porovnali ceny 250-gramového masla s obsahom tuku 82 % v Českej republike, Poľsku, Rakúsku, Maďarsku, Francúzsku a Belgicku. Vládu zároveň vyzvali, aby splnila svoje sľuby o znížení cien potravín. V utorok o tom informoval hovorca hnutia Slovensko Matúš Bystriansky.

S výzvou na splnenie sľúbeného zníženia cien potravín sa hnutie Slovensko obrátilo na ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Richarda Takáča (Smer-SD). "V centre Paríža, kde je priemerná mzda 4000 eur stojí maslo 2,55 eura. Na Slovensku je drahšie. Pán Takáč, pozrite sa niekedy aj reálne do obchodu, koľko ľudia platia za potraviny. Páni Pellegrini a Fico, sľubovali ste ľuďom lacnejšie potraviny, ale len ste ich znova oklamali, sebe ste pozvyšovali platy, zvyšujete svoj luxus a ľudí ožobračujete," uviedol predseda hnutia Slovensko Igor Matovič.

archívne video

Vyjadrenie hnutia Slovensko k aktuálnej politickej situácii (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Poslanci hnutia Slovensko zistili, že v Bruseli sa dá 250-gramové maslo s obsahom tuku 82 % kúpiť za 2,65 eura, v Poľsku v prepočte za 0,86 eura, v Maďarsku v prepočte za 2,62 eura a v Rakúsku za 2,59 eura.

Viac o téme: VládaSľubyCeny potravínHnutie Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu