Pondelok14. október 2024, meniny má Boris, zajtra Terézia, Tereza

AKTUÁLNE Desivá nehoda na železnici pri Brezne: Vlak sa zrazil s osobným autom

Zrážka vlaku s osobným autom Zobraziť galériu (3)
Zrážka vlaku s osobným autom (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

NEMECKÁ - V obci Nemecká v okrese Brezno došlo v pondelok predpoludním k dopravnej nehode osobného auta s vlakom. Informovalo o tom operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici (HaZZ). Ako priblížili hasiči, v aute sa v čase nehody nachádzali dve osoby. Jednu z vozidla vyslobodili za pomoci hydraulického vyslobodzovacieho zariadenia.

archívne video

Nehoda za Novými Zámkami, smer Štúrovo: Horí vlak (Zdroj: Facebook/Katarína Molnárová Perlacosmetic)

Ako priblížili hasiči, v aute sa v čase nehody nachádzali dve osoby. Jednu z vozidla vyslobodili za pomoci hydraulického vyslobodzovacieho zariadenia."Po príchode na miesto sme v osobnom aute našli dve zakliesnené osoby. Jedna bola zranená, u druhej lekár skonštatoval exitus," uviedol pre TASR veliteľ hasičského zásahu Ján Figľuš s tým, že zraneného muža do nemocnice z miesta nehody transportovali leteckí záchranári. K zrážke auta s osobným vlakom došlo v miestnej časti Dubová na železničnom priecestí bez závor, ktoré je zabezpečené svetelnou a zvukovou signalizáciou. Vo vlaku sa viezlo 80 cestujúcich, nikto z nich sa nezranil.

Zrážka vlaku s osobným autom
Zobraziť galériu (3)
Zrážka vlaku s osobným autom  (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

"Cestujúcich sme z oblasti nehody prepravili autobusom do Brezna, kde nastúpili na vlak, ktorý ich zavezie do ich cieľovej stanice," priblížil pre hovorca železničnej spoločnosti Slovensko Dominik Drevický. Železničná doprava v úseku Medzibrod - Podbrezová bola prerušená a nahradená autobusovou dopravou.Okolnosti nehody už vyšetruje polícia. "Na miesto tragickej nehody boli pribratí aj znalci z odboru dopravy a tiež z odboru zdravotníctva," informovalo na sociálnej sieti Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.

 

Viac o téme: NehodaVlakPolícia HaZZNemeckáAuto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu