Sobota12. október 2024, meniny má Maximilián, Maxim, Max, zajtra Koloman

Po Haberovej dcére prehovoril aj útulok! TOTO je pravda: Bolo zastrelenie psíka neďaleko 9-ročného dievčatka nevyhnutné?

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Útulok ÚVP Košice)

MLYNICA - Slovenskom otriasol prípad streľby exriaditeľa Štátnych lesov Tatranského národného parku na cyklochodníku medzi Mlynicou a Novou Lesnou na psíka, a to neďaleko 9-ročného dievčatka. Po dcére známeho speváka Pavla Haberu prehovoril aj útulok, z ktorého si psíka zobrali. Podľa nich bol pokojný a nikdy neprejavoval známky agresivity.

Peter Liška, exriaditeľ TANAP-u, počas uplynulého víkendu zastrelil psíka, a to neďaleko len 9 -ročného dievčatka. Liška sa bráni, že mal strieľať na agresívneho psa, ktorý bol ďaleko od ľudí. "V okolí neboli žiadni ľudia, o čom som sa dôkladne presvedčil, a tak som bezpečne vystrelil na agresívnejšieho psa. Po výstrele asi zo vzdialenosti 100 metrov nejaká žena krikom privolávala psov. Po chvíli vybehla s košíkom húb v oranžovom oblečení z lesného porastu aj s dieťaťom v červenom oblečení," poznamenal v stanovisku po streľbe Liška. Psík mal podľa jeho slov napadnúť spoločne s ďalším túlavým psom bez označenia a náhubku jeho sprevádzajúceho poľovného psa, sučku bavorského farbiara. Po streľbe mal dokonca útok agresívnych psov pokračovať, po čom druhého psa údajne žena odvolala a pripla si ho na obojok.

Zábery nie sú vhodné pre citlivé povahy

Exriaditeľ ŠL TANAP-u mal zastreliť psa v blízkosti dieťaťa
Zobraziť galériu (6)
Exriaditeľ ŠL TANAP-u mal zastreliť psa v blízkosti dieťaťa  (Zdroj: Facebook/My sme les)

To však podľa dcéry známeho speváka Pavla Haberu Zuzany Koperniechevovej nie je pravda. "Že dva túlavé psy útočili na jeho fenku?! Aj keď o Liškovi sa hovorí, že púšťa svoju háravú fenku, aby nalákal psy, do ktorých potom strieľa... no v tomto prípade... zastrelený psík DINO bol zachráneným psíkom z útulku, postarší, s chorou chrbticou, žiadne iné zvieratá určite nenaháňal, keďže sám ledva chodil. A nebil sa ani s našimi psami a to sú samci a susedia. Maximálne zaštekal a zavrčal. To už by Liška musel byť aký James Bond, aby vedel zastreliť presne toho psa, ktorého chce, medzi nie dvoma, ale troma klbčiacimi sa psami," poznamenala rozhorčená Zuzana.

Peter Liška (vľavo)
Zobraziť galériu (6)
Peter Liška (vľavo)  (Zdroj: TASR/Pavol Bendík)

Prehovoril útulok

Pre topky.sk exkluzívne prehovoril aj útulok, kde mal byť psík Dinko od 16. mája. 2017, keď ho našli ľudia v obci Mála Ida v okrese Košice. "Počas doby v útulku bol vo výbehu s viac ako 20 ďalšími útulkáčmi, s ktorými bez problémov vychádzal," poznamenal útulok. 

Po Haberovej dcére prehovoril
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Útulok ÚVP Košice)

Pre Dinka sa snažili nájsť dobrý domov a preto v tom čase napísali o psíkovi, že je to "perfektný mladučký pes s dokonalou povahou. Ako malé šteniatko sa našiel na ulici a od malička vyrastal v byte. Má hygienické návyky, nič neničí, je pokojnej, milej, hravej a priateľskej povahy. Výborne vychádza so všetkými psami. Je určite vhodný k deťom ako rodinný pes. Je poslušný, ľahko ovládateľný, vhodný aj pre prvopsíčkarov." V čase, keď sa nachádzal v útulku, bol ešte zdravý, avšak potvrdila, že neskôr sa u neho prejavil problém s chrbticou.

Po Haberovej dcére prehovoril
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Útulok ÚVP Košice)

Dinko podľa útulku UVP Košice nebol nikdy agresívny. "Žiadne známky agresivity. To by sme ho neodporučili ani k deťom, ani k prvopsíčkarom. Ešte som volala kolegyni a pani, ktorá ho mala v krátkej dočasnej opatere. Obe tvrdia, že absolútne nebol agresívny. Bol to milý, priateľský psík," dodal útulok, ktorého celý incident obzvlášť zasiahol.

Po Haberovej dcére prehovoril
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Útulok ÚVP Košice)

Viac o téme: PesStreľbaTANAPPeter Liška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu