Streda9. október 2024, meniny má Dionýz, zajtra Slavomíra

Vláda bude rokovať v Modre: Venovať sa bude témam regiónu i výnosu z emisných kvót

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Analýza sociálno-ekonomickej situácie a vybraných problémov okresov Malacky a Pezinok s návrhmi na zlepšenie v sociálnej a hospodárskej oblasti bude prioritným bodom ďalšieho výjazdového rokovania vlády. V stredu predpoludním sa aj za účasti predstaviteľov samospráv uskutoční v Modre.

Témou rokovania bude aj prerozdelenie výnosu získaného z dražieb emisných kvót. Environmentálny fond (EF) bude mať v budúcom roku z týchto zdrojov k dispozícii vyše 284 miliónov eur. Vláda by mala takisto určiť Fakultnú nemocnicu s poliklinikou v Žiline a Úrad verejného zdravotníctva SR za priamych prijímateľov prostriedkov z mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti. Žilinská nemocnica má peniaze využiť na rekonštrukciu očného a chirurgického pavilónu, ÚVZ na dobudovanie laboratória pre diagnostiku vysoko nebezpečných biologických látok.

archívne video

Prezident Pellegrini po stretnutí so zdravotníkmi vyzýva vládu na rokovanie ku konsolidácii (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Po zasadnutí vlády majú tiež podpísať Memorandum o spolupráci v oblasti vedy, výskumu, vzdelávania a podpory vinohradníckeho, vinárskeho a ovocinárskeho sektora v Slovenskej republike. Signatármi budú predstavitelia ministerstiev životného prostredia i pôdohospodárstva a rozvoja vidieka, zástupcovia samospráv, akademického sektora i výskumu v oblasti poľnohospodárstva a potravinárstva.

Viac o téme: EmisieRokovanie Vláda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu