Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Debata o výmene ministerky zdravotníctva v strane Hlas nebola, tvrdí Raši

Richard Raši
Richard Raši (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Debata o výmene ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD) v strane Hlas nebola. Ak niekto o tom špekuluje, tak má informácie z iných strán. Uviedol to minister investícií Richard Raši (Hlas-SD) pred rokovaním vlády.

"Nemyslím si, že koaliční partneri by mali riešiť našu ministerku. Mali by sa zaujímať o svojich ministrov a tlaky, ktoré vyvolávajú. Ak my budeme mať v strane pocit, že je problém s našou ministerkou, budeme si to riešiť sami," povedal Raši. Verí, že "horúce hlavy sa schladia".

aktuálne video

Richard Raši komentuje spor medzi Andrejom Dankom a stranou Hlas-SD (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Raši zároveň informoval, že Dolinková má v stredu predložiť na rokovanie vlády materiál, v ktorom má pomenovať stav a riešenia v zdravotníctve.

Hlas podľa ministerky hospodárstva Denisy Sakovej (Hlas-SD) stojí za Dolinkovou. Tvrdí, že svoju prácu si robí najlepšie, ako vie. Na margo kritiky predsedu SNS Andreja Danka uviedla, že si to vyriešia za koaličným stolom. "To je lepšie riešenie, ako si odkazovať niečo cez médiá," podotkla.

Minister spravodlivosti Boris Susko (Smer-SD) si myslí, že Dolinková situáciu ustojí a turbulencie prejdú. Nevie o tom, že by mal Smer nejaké výhrady voči Dolinkovej nominácii. "Myslím, že to bude vec koaličnej dohody a situácia sa upokojí," poznamenal.

Viac o téme: OdvolanieRichard RašiZuzana DolinkováHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu