Utorok24. september 2024, meniny má Ľubor, Ľuboš, zajtra Vladislav

V Galante horela skladovacia hala: Našťastie sa nikto nezranil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

GALANTA - V pondelok (23. 9.) popoludní zasahovali hasiči v Galante, kde prišlo k požiaru skladovacej haly. Na jeho likvidácii sa podieľalo celkovo 14 hasičov s ôsmimi kusmi techniky. Pri udalosti sa nikto nezranil. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Lena Košťálová.

"Po vykonanom prieskume bolo zistené, že plamene zachvátili príručný sklad a priľahlú výrobnú halu. Ďalšie skladové priestory (oddelené požiarnou konštrukciou) boli silno zadymené," priblížila hovorkyňa. Likvidácia požiaru sa uskutočnila za súčasného monitoringu mobilnou komunikáciou - dronom.

archívne video

Vo Veľkom Slavkove horia tri rodinné domy (Zdroj: TASR/Adriána Hudecová)

"Po uhasení požiaru boli skladovacie priestory prekontrolované termovíznou kamerou. Pomocou výškovej techniky boli priesekmi na fasádnom obložení budovy vyhľadané skryté ohniská, ktoré boli následné uhasené. Zadymené priestory boli odvetrávané pretlakovým ventilátorom," podotkla. Na mieste udalosti zasahovali hasičské jednotky z Galanty, Trnavy a Piešťan i dobrovoľní hasiči z obce Váhovce.

Viac o téme: PožiarHasičiGalantaSkladovacia hala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu