Nedeľa22. september 2024, meniny má Móric, zajtra Zdenka

Obnova cesty na Poľanu pokračuje: Lesy upozorňujú na bezpečnosť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

DETVA - Obnova lesnej cesty na Poľanu nad Detvou pokračuje, v súčasnosti sú práce na oporných múroch. Informovala Katarína Palková z odboru komunikácie štátneho podniku Lesy SR, ktorý má cestu vo vlastníctve.

Dodala, že dokončujú priepusty, kde kamennou dlažbou vykladajú ich vtoky a výtoky. Ako ďalej uviedla, práce na lesnej ceste robia podľa schváleného harmonogramu. Pracovníci urobili zemné práce, bolo to aj vykopanie pozdĺžnej odvodňovacej priekopy. V miestach, kde to bolo potrebné, uložili trativody na odvedenie vody. Priblížila, že zabudovali aj rúry priepustov.

archívne video

Rekonštrukčné práce na Vajnorskej ulici (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Cestu obnovujú pre uplynutie doby jej životnosti. Zmluvný termín na ukončenie je stanovený na 30. apríla 2025. "Práce budú aj v zimnom období, ak to počasie dovolí," podotkla Palková. Cena za rekonštrukciu je podľa zmluvy o dielo 1.878.752 bez DPH. Štátny podnik upozorňuje verejnosť, že rekonštruovaný úsek lesnej cesty je stavenisko. "Treba rešpektovať pokyny zhotoviteľa stavby, ako aj označenia a výstrahy na stavenisku. Je to v záujme dodržania bezpečnosti práce a zdravia," zdôrazňuje.

Celková dĺžka cesty je 9495 metrov a je to kompletná rekonštrukcia vozovky aj zvodidiel. Asfaltová cesta je v súčasnosti v havarijnom stave. Slúži pre vodičov, ktorí sa chcú autom dopraviť k horskému hotelu Poľana. Ten síce v súčasnosti nefunguje, prichádza však k nemu čoraz viac turistov, cyklistov a rodín s deťmi. Po ceste prichádzajú aj návštevníci, ktorí chcú vidieť vodopád Bystrô.

Viac o téme: CestaBezpečnosťLesyPoľana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu