Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Smutné FOTO z bratislavskej ZOO: Po povodniach zostala v areáli obrovská spúšť! Spustili zbierku

Následky povodní v bratislavskej ZOO Zobraziť galériu (3)
Následky povodní v bratislavskej ZOO (Zdroj: ZOO Bratislava)

BRATISLAVA - Bratislavská ZOO zostane po povodniach dlhšie zatvorená. Intenzívny dážď a záplavy ktoré zasiahli hlavné mesto v posledných dňoch, totiž spôsobil rozsiahle škody na infraštruktúre. Aby dokázali zvládnuť výpadky na tržbách a odstrániť následky povodní, ZOO spustila internetovú zbierku.

Jednou z najviac postihnutých častí areálu je Gazdovský dvor, ktorý bol otvorený len pred dvoma mesiacmi a okamžite sa stal obľúbeným u návštevníkov. „Najdôležitejšie je, že sme zachránili všetky zvieratá. Od začiatku povodne sa nám ozývajú stovky ľudí a firiem, ktoré nám chcú dobrovoľnícky pomôcť, a hneď ako to bude bezpečné, radi túto pomoc prijmeme,“ uviedla ZOO vo svojom vyhlásení.

Následky povodní v bratislavskej ZOO
Zobraziť galériu (3)
Následky povodní v bratislavskej ZOO  (Zdroj: ZOO Bratislava)


Zbierka na pomoc

Aby sa ZOO dokázala vyrovnať s touto neľahkou situáciou, spustila zbierku, v ktorej žiada verejnosť o finančnú podporu. Cieľom je vyzbierať 150-tisíc eur, pričom už v prvých hodinách sa podarilo vyzbierať viac ako 15-tisíc eur. „Tento rok sme sa pustili do veľkej obnovy bratislavskej zoo, zlepšili sme podmienky pre medveďa, otvorili Gazdovský dvor, vybudovali novú krmiváreň a máme rozostavané ďalšie tri nové výbehy. Počas celého roka nám rástla návštevnosť, ľudia nás chválili a tešili sme sa na krásnu jeseň, ktorú nám prekazila historická povodeň“ uvádza ZOO na stránke zbierky.

Následky povodní v bratislavskej ZOO
Zobraziť galériu (3)
Následky povodní v bratislavskej ZOO  (Zdroj: ZOO Bratislava)

ZOO sa spolieha na podporu verejnosti, aby prekonala náročné obdobie a mohla pokračovať v zveľaďovaní svojho areálu a starostlivosti o zvieratá. Finančné dary budú použité na odstránenie škôd spôsobených povodňami a na pokrytie nevyhnutných výpadkov v príjmoch počas obdobia zatvorenia. „Pomôžte nám, prosím, preklenúť toto náročné obdobie. Ďakujeme,“ odkazuje ZOO svojim podporovateľom.

Viac o téme: PovodneZbierkaZOO Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu