Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Opozícia môže navrhnúť kandidáta na post podpredsedu NR SR, tvrdí premiér

(Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Opozícia môže na post podpredsedu Národnej rady (NR) SR navrhnúť kandidáta, ktorý bude následne zvolený. V reakcii na odvolanie lídra opozičného PS Michala Šimečku z funkcie podpredsedu parlamentu to uviedol premiér Robert Fico (Smer-SD) na utorkovej tlačovej konferencii. Koalícia podľa neho rešpektuje právo opozície na obsadenie postu. Odvolanie Šimečku považuje za správne, podľa premiéra pre kauzu s jeho rodinou budú žiadať Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) SR o kontrolu.

archívne video

PS bude po odvolaní Šimečku silnejšie, ale môže to uškodiť menším stranám, tvrdí Matovič (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

"Verím, že je to jasný odkaz, že nebudeme rešpektovať falošných politikov, falošných ľudí, ktorí majú plné reči demokracie a právneho štátu, ale pritom doma vo vlastnej kuchyni sa správajú nedemokraticky a proti právnemu štátu aj idú," uviedol premiér. Kauza tak podľa neho skončila a budú ju doťahovať cez požiadavku na NKÚ.

Poznamenal, že chcú, aby NKÚ prišiel na ministerstvo spravodlivosti aj na ministerstvo kultúry a preveril, či nešlo o podvody zo strany rodiny Šimečku. Ich konanie označil za typický príklad príživníctva.

Viac o téme: PodpredsedaRobert FicoNRSR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu