Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Vodič so zákazom šoférovania zranil policajtov a ušiel z miesta činu

(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj)

RADOĽA - Dvaja policajti sa zranili pri nedeľňajšom (15. 9.) pokuse zastaviť unikajúce vozidlo Peugeot Boxer v obci Radoľa (okres Kysucké Nové Mesto). Ako informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Daniela Kocková, policajti použili nielen varovný výstrel, ale strieľali aj na vozidlo vedené 33-ročným vodičom.

Členovia policajnej hliadky na základe osobnej a miestnej znalosti za volantom spoznali vodiča, ktorý má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. "Pri snahe zastaviť vozidlo došlo k zraneniu oboch príslušníkov, ktoré si vyžiadalo ich vyšetrenie v nemocnici. Zároveň hliadka použila nielen varovný výstrel, ale aj výstrely na unikajúce vozidlo. Vodič však z miesta ušiel," uviedla Kocková.

archívne video

Policajti zastavili dvoch opitých kamionistov (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

Po zabezpečení a vyhodnotení dôkazov vzniesol vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Čadci obvinenie vodičovi za zločin útoku na verejného činiteľa a za prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné nateraz poskytnúť bližšie informácie. Tieto poskytneme, keď to situácia dovolí," dodala žilinská policajná hovorkyňa.

Viac o téme: ZraneniePolícia Verejný činiteľútok Radoľa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu