Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Mesto Žilina využije eurofondy na zvýšenie kybernetickej bezpečnosti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ŽILINA - Žilinská radnica zvýši vďaka eurofondom kybernetickú bezpečnosť mestských elektronických služieb. Na realizáciu opatrení získala viac ako 400.000 eur z Programu Slovensko. Informovala o tom Katarína Gazdíková z odboru komunikácie Mestského úradu v Žiline.

Eurofondmi podporený projekt bol vypracovaný na základe výsledkov minuloročného auditu kybernetickej bezpečnosti mesta. "Projekt je zameraný na implementáciu kľúčových opatrení, ktorých cieľom je výrazne posilniť kybernetickú bezpečnosť v meste a zabezpečiť plnú kompatibilitu s legislatívnymi požiadavkami. Implementáciou plánovaných opatrení sa zabezpečí, aby boli všetky administratívne a technologické aspekty kybernetickej a informačnej bezpečnosti plne v súlade s legislatívou, aby sa podporila udržateľnosť projektu a pripravenosť na budúci rozvoj IT technológií," priblížila Gazdíková.

archívne video

Predseda a podpredseda NR SR Kollár a Pčolinský ku kybernetickému útoku (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Doplnila, že na projekte s nákladmi približne 480 000 eur sa žilinská samospráva podieľa sumou 38 530 eur. Začiatok realizácie projektu je naplánovaný na prvý kvartál budúceho roka.

Viac o téme: EurofondyŽilinaKybernetická bezpečnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu