Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Ministerstvo vnútra čelí kauze: Policajné autá sa ocitli pod vodou! Rezort zavádzal, dôkaz na VIDEU

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ramon Leško, Facebook/Roman Mikulec)

BRATISLAVA – Hlavné mesto bojuje s dažďom, vetrom a záplavami. Dažde, ktoré sužujú našu oblasť už od štvrtka, si vypýtali svoju daň. Hladiny riek Morava a Dunaj v Bratislave výrazne stúpli, na niektorých miestach sa vyliali a ohrozené sú aj ďalšie oblasti. O to, aby si prírodný živel vyžiadal čo najmenšie škody, sa okrem iných stará aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD)). Pred vlastným ministerstvom si však poriadok urobiť nestihol.

Časť vozového parku ministerstva vnútra zaplavila voda. Fotku zverejnil na sociálnej sieti Facebook exminister vnútra  Roman Mikulec. „Toto sú limuzíny ministerstva vnútra. No a čo? Šutaj Eštok má zase dôvod nakupovať nové. Čo tam po tých starých,“ napísal k tomu.

Ministerstvo vnútra čelí kauze:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Roman Mikulec)

„Šutaj Eštok nechal utopiť vládne limuzíny, hoci vedel, že budú povodne. Státisícové škody kvôli neschopnému tĺkovi,“ skritizoval súčasného ministra vnútra aj líder opozičného hnutia Slovensko Igor Matovič.

Ministerstvo vnútra však tvrdí, že autá na fotografii sú staré a vyradené. „Žiaľ, ani situácie ako sú povodne ich nezastavia pri šírení hoaxov spoza klávesnice a v teple domova. To, čo vidíte na obrázku hoaxu sú staré autá, ktoré sú vyradené a nepoužiteľné. Všetky naše záchranné zložky sú v tomto daždivom počasí už niekoľko dní v teréne a vykonávajú protipovodňové opatrenia. Ich cieľom je minimalizovať straty na životoch a majetku. Namiesto týchto vrakov je pre nich ochrana života a zdravia všetkých občanov na prvom mieste,“ uviedol rezort na sociálnej sieti.

 

Žiaľ, ani situácie ako sú povodne ich nezastavia pri šírení hoaxov spoza klávesnice a v teple domova. To, čo vidíte na...

Posted by Hoaxy a podvody - Ministerstvo vnútra SR on Sunday, September 15, 2024

Na záberoch, ktoré portálu Topky.sk poskytol čitateľ, je však možné vidieť, že v garážach sa nachádzali aj pojazdné autá. Jedno z nich si muselo cestu von doslova prebrodiť. S otázkami sme sa obrátili aj samotný rezort vnútra. 

Pod vodou skončili aj policajné vozidlá a autá ministerstva vnútra. (Zdroj: Tip čitateľa)

"V uvedený deň, teda 15.9.2024, v mestskej časti Devínska Nová Ves voda vo veľmi krátkom čase zaplavila ulice a domy obyvateľov tejto mestskej časti, areál Strednej odbornej školy Policajného zboru Bratislava nevynímajúc. V súvislosti s neočakávaným náhlym havarijným stavom kanalizácie v objekte zamestnanci úradu ochrany okamžite zareagovali, a to tak, že všetky funkčné, služobné vozidlá a služobné motocykle v počte 50 kusov premiestnili zo zaplavenej oblasti na bezpečné miesto a tým sa predišlo ku škodám na majetku ministerstva vnútra," tvrdí rezort. Žiadna finančná škoda podľa nich nevznikla. V prípade limuzín zopakovali, že ide o 6 nepojazdných vozidiel, ktoré sú z dôvodu nerentabilnosti opravy určené na likvidáciu. 

Pod vodou skončili aj policajné vozidlá. (Zdroj: Tip čitateľa )

Viac o téme: ZáplavyMinisterstvo vnútraLimuzínyMatúš Šutaj Eštok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu