Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Sociálna poisťovňa podpísala memorandum o spolupráci so Slovenským živnostenským zväzom

Sociálna poisťovňa
Sociálna poisťovňa (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa (SP) podpísala memorandum o spolupráci so Slovenským živnostenským zväzom (SŽZ). Jeho cieľom je zvýšiť informovanosť živnostníkov o ich právach a povinnostiach, či uľahčiť im prístup k službám poisťovne. V piatok o tom informovala SP.

"Záleží nám na tom, aby živnostníci mali k dispozícii všetky potrebné informácie o podmienkach nároku na dávky sociálneho poistenia. Preto budeme naďalej rozširovať našu informačno-poradenskú činnosť a motivovať živnostníkov k využívaniu našich elektronických služieb, ako je napríklad Elektronický účet poistenca," uviedol generálny riaditeľ SP Michal Tariška.

archívne video

SASKA predstavuje 36 konkrétnych opatrení pre živnostníkov (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Doplnil, že elektronický účet poistenca poskytuje živnostníkom prehľad o ich poistení vrátane období poistenia pre nárok na nemocenské či dôchodkové dávky. Prezident SŽZ Stanislav Čižmárik priblížil, že v rámci spolupráce s poisťovňou budú pracovať na zlepšovaní osvety o právach a povinnostiach živnostníkov s cieľom zvýšiť ich sociálnu ochranu a zlepšiť ich kvalitu života počas podnikania aj po odchode do dôchodku. Obidve strany sa zhodli, že táto spolupráca zároveň prinesie živnostníkom lepší prehľad o ich podnikaní, získajú jednoduchší prístup k službám a uľahčí sa aj komunikácia s poisťovňou.

Viac o téme: SpoluprácaMemorandumSlužbySociálna poisťovňaŽivnostenský zväz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu