Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Šokujúca nehoda na východe: Tehotná žena mala vyše tri promile! Skončila v kritickom stave

(Zdroj: TASR/Diana Semanová)

MICHALOVCE – Po nehode na priechode pre chodcov v Michalovciach skončila v nemocnici v kritickom stave 37-ročná žena. Do chodkyne narazil 24-ročný vodič, ktorý sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla. Nehoda sa stala neďaleko miestnej osady. Jej obyvateľka bola podľa príbuzných v piatom mesiaci tehotenstva. Zarážajúce je ale, že v krvi jej namerali viac ako 3 promile alkoholu.

archívne video

Nehoda na priechode pre chodcov: Zábery nie sú vhodné pre citlivé povahy (Zdroj: Tip čitateľa)

„Dvadsaťštyriročný vodič sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke. Na priechode pre chodcov zrazil 37-ročnú chodkyňu," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová. Na prípad upozornila televízia JOJ.

Podľa svedkov odhodil silný náraz matku dvoch detí niekoľko metrov od vozidla. "Operátor tiesňovej linky 155 vyslal k zranenej žene ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci. Pacientka bola transportovaná na umelej pľúcnej ventilácii s úrazom hlavy do nemocnice v Michalovciach," informovala hovorkyňa záchranárov Petra Klimešová.

Tehotná s vyše troma promile

Žena je momentálne hospitalizovaná v kritickom stave v nemocnici. Podľa príbuzných bola v piatom mesiaci tehotenstva. Ani to ju ale neodradilo od požitia alkoholu. "V jej organizme bola zistená prítomnosť alkoholu v množstve 3,33 stotín promile," informovala Ivanová. Dychovej skúške bol podrobený aj mladý vodič, ktorý ale alkohol v dychu nemal.

"Vodičovi bol na mieste zaistený vodičský preukaz a zakázaná ďalšia jazda. Po zadokumentovaní dopravnej nehody bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví," uzavrela Ivanová. Presné príčiny zrážky aktuálne policajti vyšetrujú.

Viac o téme: PromileMichalovceNehodaTehotná
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu