Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

AKTUALIZOVANÉ Obrovský strach z predpovede počasia! Mestá hromadne rušia podujatia: Ľudia prídu aj o legendárny jarmok

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA/AP/Craig Ruttle, TASR/Roman Hanc, František Iván, SHMÚ)

BRATISLAVA - Slovensko už o pár hodín očakáva príchod mohutných dažďov, ktoré majú byť horšie ako v roku 2013. Mnohé mestá majú obrovský strach z toho, čo nastane a tak hromadne pristupujú k rušeniu podujatí.

 

Aktuálne predpovede neveštia nič dobré. Do našej oblasti sa rúti extrémne nebezpečné počasie. Ak sa aktuálne predpovede naplnia hrozí, že naše územie zasiahnu povodne horšie ako v roku 2013, kedy došlo k tisícročnej povodni. Mohutné dažde začali už vo štvrtok a pokračovať majú až do nedele.

Z počasia, ktoré sa rúti na naše územie majú strach aj viaceré mestá, ktoré hromadne rušia plánované podujatia. Bratislavská mestská časť Vajnory už včera informovala o tom, že musia zrušiť tradičné Dni Vajnor, pretože sa obávajú, že výdatné zrážky a silný vietor by mohli niekoho ohroziť. "Prijať toto rozhodnutie nebolo jednoduché, keďže Dni Vajnor považujeme za jednu z najväčších tradičných akcií v našej mestskej časti. Zároveň však ochrana zdravia a bezpečnosti občanov je pre nás na prvom mieste pri každej akcii," poznamenali na sociálnej sieti.

 

DNI VAJNOR SA PRE NEPRIAZNIVÚ PREDPOVEĎ POČASIA A METEOROLOGICKÉ VÝSTRAHY NEUSKUTOČNIA ‼️ Milí Vajnoráci, dovoľujeme si...

Posted by Vajnory - dedina v meste on Tuesday, September 10, 2024

K rovnakému kroku pristúpila aj Trnava, ktorá včera svojich občanov šokovala informáciou, že aj oni musia tradičný jarmok mesta zrušiť. "Na základe priebežného monitoringu vývoja počasia na najbližšie dni a aktuálnych informácií zo Slovenského hydrometeorologického ústavu, tiež s odvolaním sa na odporúčania bezpečnostného poradcu, Mesto Trnava ako organizátor akcie Tradičný trnavský jarmok 2024 prijalo rozhodnutie zrušiť jarmok v celom rozsahu. Bezpečnosť všetkých účastníkov jarmoku, ako aj ochrana zdravia a majetku všetkých je pre organizátorov na prvom mieste," poznamenali na sociálnej sieti.

 

BEZPEČNOSŤ JE PRVORADÁ: PRE HROZBU NEPRIAZNIVÉHO POČASIA JE TRADIČNÝ TRNAVSKÝ JARMOK 2024 ZRUŠENÝ ⛈🌬 Na základe...

Posted by Mesto Trnava on Wednesday, September 11, 2024

Akcie sa však hromadne rušia po celom Slovensku. V bratislavskej mestskej časti Karlova Ves zrušili Festival vodníkov, ktorý sa mal konať v nedeľu 15. septembra. "Veľmi sme sa naň tešili, žiaľ, príroda má posledné slovo. Na Slovensko sa blíži extrémne počasie. Od štvrtka do nedele zasiahnu najmä západ Slovenska výdatné dažde s vetrom a dennou teplotou približne 10 st., pričom hrozia aj veľké záplavy. Organizovať nedeľné podujatie Festival vodníkov pre rodiny s deťmi v rozmočenom teréne Vodárenskej záhrady by nebolo bezpečné ani príjemné," poznamenala mestská časť na sociálnej sieti.

 

FESTIVAL VODNÍKOV JE ZRUŠENÝ Veľmi sme sa naň tešili, žiaľ, príroda má posledné slovo. Na Slovensko sa blíži extrémne...

Posted by Karlova Ves - aktuality a informácie, ktoré potrebujete vedieť on Wednesday, September 11, 2024

Rovnako tak sa zrušilo aj cyklistické podujatie Detská tour Petra Sagana v Stupave, ktorá sa mala uskutočniť v nedeľu. K radikálnemu kroku pristúpila aj obec Častkovce a kvôli počasiu zrušili sobotňajšie hody. "Nakoľko výstrahy pred veľmi nepriaznivým počasím nám nedovolia prevedenie akcie tak, aby sme neohrozili kvalitu vystúpenia, komfort pre účastníkov a predovšetkým bezpečnosť. Rozhodli sme sa pre toto riešenie, napriek tomu, že nám bol poskytnutý priestor v dome kultúry. Tento priestor nám však nevedel poskytnúť technické zázemie pre gastro zónu a toalety, ktoré by museli byť v exteriéry. Preto sme sa rozhodli pre toto konečné riešenie," poznamenali na sociálnej sieti. 

 

❗️❗️❗️Hody Častkovce 2024 ZRUŠENÉ❗️❗️❗️ Nakoľko výstrahy pred veľmi nepriaznivým počasím nám nedovolia prevedenie akcie...

Posted by Hody Častkovce on Tuesday, September 10, 2024

V Zubrohlave sa zas mali v nedeľu pri kaplnke Kýčer konať dožinky a Deň hier 2024, ktoré museli taktiež zrušiť a presunuli ich na koniec septembra.

 

❌ZRUŠENÉ❗️❗️❗️ Dožinky a Deň hier 2024, ktoré sa mali konať dňa 15. 09. 2024 pri kaplnke za Kýčerou sa z dôvodu nepriaznivého počasia presúvajú na deň 29. 9. 2024.

Posted by Zubrohlava on Monday, September 9, 2024

Múzeum kysuckej dediny informovalo o tom, že rušia plánované podujatie Vitajte v Novej Bystrici. "Z dôvodu nepriaznivého počasia, ktoré sa očakáva nadchádzajúce dni, teda aj v nedeľu 15. septembra 2024, sme sa rozhodli zrušiť plánované podujatie „Vitajte v Novej Bystrici“. Hoci podujatie bude zrušené, skanzen a železnička zostávajú otvorené v bežnom otváracom čase od 9.00 do 17.00 hod," poznamenali na sociálnej sieti.

 

Vážení návštevníci, z dôvodu nepriaznivého počasia, ktoré sa očakáva nadchádzajúce dni, teda aj v nedeľu 15. septembra...

Posted by Múzeum kysuckej dediny a Historická lesná úvraťová železnica vo Vychylovke on Wednesday, September 11, 2024

Mestská umelecká agentúra Partizánske taktiež pristúpila k zrušeniu plánovaného podujatia. "Piatkové podujatie Vesmírne Partizánske je pre predpoveď nepriaznivého počasia zrušené," ozrejmila na sociálnej sieti a poznamenala, že náhradný termín podujatia nebude.

 

Piatkové podujatie Vesmírne Partizánske je pre predpoveď nepriaznivého počasia ZRUŠENÉ.

Posted by Mestská umelecká agentúra Partizánske on Wednesday, September 11, 2024

Okrem mohutného dažďa naše územie zasiahne aj silný vietor. Mestské lesy Bratislava preto varujú, že môže dôjsť k padaniu stromov. V dôsledku toho vyzývajú, aby ľudia nenavštevovali lesopark. Okrem toho zrušili aj Stupavský MTB maratón. "Od štvrtka poobedia do nedele sa očakávajú extrémne silné dažde a vietor, ktorý zasiahne Malé Karpaty. V takomto počasí budú padať aj zdravé stromy! Návšteve lesoparku sa určite vyhnite. Z bezpečnostných dôvodov boli zrušené cyklistické preteky, zavreté budú bufety, rušíme aj pobyty v altánkoch a domčekoch na strome. Fungovať nebude ani prenájom lodičiek a akcie v Ekocentre," poznamenali mestské lesy na sociálnej sieti.

Strach z nepriaznivého počasia majú aj Trenčianske Teplice, ktoré sa rozhodli presunúť Dni mesta. "Vzhľadom na nepriaznivú predpoveď počasia sme sa po dôkladnom zvážení rozhodli presunúť plánované víkendové podujatie DNI MESTA. Vaša bezpečnosť a pohodlie sú pre nás prvoradé, preto sme sa rozhodli pre tento krok. Tešíme sa na všetkých 21. a 22. septembra na Kúpeľnom námestí, veríme, že počasie bude hrať s nami," potvrdili pre topky.sk.

AKTUALIZOVANÉ Obrovský strach z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Oblastná organizácia cestovného ruchu Trenčianske Teplice)

Zrušiť podujatie sa rozhodla dnes aj bratislavská mestská časť Devínska Nová Ves, ktorá plánovala v sobotu usporiadať 20. ročník Guláš párty. "S ľútosťou vám oznamujeme, že plánovaná gulášpárty, ktorá sa mala konať tento víkend, sa musí zrušiť z dôvodu nepriaznivého počasia. Meteorológovia predpovedajú na tento deň silný dážď, čo by značne skomplikovalo priebeh akcie. Ďakujeme za pochopenie a tešíme sa na stretnutie s vami pri dobrom guláši v priaznivejšom počasí na budúci rok," poznamenali na sociálnej sieti.

 

🟥POZOR zrušené podujatie🟥 Vážení priatelia a milovníci guláša, s ľútosťou vám oznamujeme, že plánovaná gulášpárty, ktorá...

Posted by Devínska Nová Ves - oficiálna stránka on Wednesday, September 11, 2024

Dobrovoľný hasičský zbor v obci Vlkanová zas bol nútený zrušiť plánovanú hasičskú súťaž spojenú s vatrou. "Vzhľadom na nepriaznivé počasie sme sa rozhodli našu Hasičskú súťaž s Vatrou preložiť na 21.09.2024," poznamenali na sociálnej sieti.

 

‼️POZOR‼️ Vzhľadom na nepriaznivé počasie sme sa rozhodli našu Hasičskú súťaž s Vatrou termín bude pridaný

Posted by DHZ Vlkanová on Wednesday, September 11, 2024

Zrušená je aj akcia Stôl štedrého žochára v Topoľčanoch, kde sa ľudia v sobotu 14.9. 2024 mali prísť pohostiť za príspevok pre Nadáciu mesta Topoľčany. Kvôli počasiu ju však museli zrušiť a plánujú ju presunúť na iný termín. "Akcia zrušená, nový termín čoskoro. Dôvodom je nepriaznivá predpoveď počasia," informoval na sociálnej sieti Elán Forever, ktorý mal na podujatí účinkovať.

 

POZOR! Akcia zrušená, nový termín čoskoro. Dôvodom je nepriaznivá predpoveď počasia.

Posted by ELÁN Forever on Wednesday, September 11, 2024

K radikálnemu kroku pristúpilo aj Nové Mesto nad Váhom a zrušilo 44. Novomestský jarmok. "Novomestský jarmok je jednou z najvýznamnejších udalostí v našom meste, ktorá každoročne priťahuje množstvo návštevníkov nielen z nášho mesta, ale aj z jeho okolia. Po konzultácii so SHMÚ sme boli nútení prijať veľmi ťažké a nepopulárne rozhodnutie. S ľútosťou vám oznamujem, že sme sa rozhodli zrušiť 44. ročník Novomestského jarmoku," informoval o tom primátor mesta.

 

Milí Novomešťania, návštevníci jarmoku, venujte prosím pozornosť dôležitému oznamu. 44. NOVOMESTSKÝ JARMOK JE...

Posted by Mesto Nové Mesto nad Váhom on Thursday, September 12, 2024

Zrušiť museli aj Čajkovské vinobranie, ktoré sa malo uskutočniť v nedeľu. Podujatie presunuli. "Veľmi nás to mrzí, ale z dôvodu nepriaznivej predpovede počasia na sobotu, overenej v SHMU musíme termín nášho vinobrania presunúť na 29.9.2024. Pristúpili sme na túto alternatívu po dôkladnom zvažovaní... Časy vystúpení Mira Jaroša, Hexu a Smola a hrušky, zostávajú v platnosti, o ostatnom Vás budeme včas informovať," poznamenali na sociálnej sieti.

 

Milí spoluobčania, priatelia a návštevníci! Veľmi nás to mrzí, ale z dôvodu nepriaznivej predpovede počasia na sobotu,...

Posted by Obec Čajkov on Thursday, September 12, 2024

Na Nitrianskom hrade zrušili plánovaný koncert LA GIOIA. "Vzhľadom na veľmi nepriaznivú predpoveď počasia sa plánovaný koncert LA GIOIA, ktorý sa mal konať zajtra 12.9.2024, prekladá. Nový termín je 7.12.2024 v Synagóge o 19.00. Vstupenky zostávajú v platnosti s možnosťou vrátenia do 8 dní," poznamenali na sociálnej sieti.

 

Vzhľadom na veľmi nepriaznivú predpoveď počasia sa plánovaný koncert LA GIOIA, ktorý sa mal konať zajtra 12.9.2024,...

Posted by Nitriansky hrad / Nitra Castle on Wednesday, September 11, 2024

Svoju akciu zrušila aj spoločnosť Red Bull. V Banskej Štiavnici sa malo stretnúť viac ako 200 cyklistov, ktorí si to mali rozdať v špinte. "Vzhľadom na nepriaznivú predpoveď počasia sa podujatie presúva na 5. októbra. V priebehu nasledujúcich dní vás budeme informovať, či sa podarilo presunúť aj všetkých pretekárov jazdy osobností," poznamenala hovorkyňa. 

Mesto Bytča zas zrušila Bytčiansky jarmok. "Mesto Bytča, ako organizátor podujatia, sa dnes ráno po zasadnutí organizačného štábu rozhodlo, že sa Bytčiansky jarmok v piatok 13.9.2024 ruší!! Bytčiansky jarmok zatiaľ presúvame na neurčito, o náhradnom termíne vás budeme včas informovať," poznamenalo mesto na sociálnej sieti.

 

BYTČIANSKY JARMOK – ZRUŠENÝ!! Vážení priaznivci Bytčianskeho jarmoku, ‼️Mesto Bytča, ako organizátor podujatia, sa...

Posted by Mesto Bytča on Wednesday, September 11, 2024

Tento víkend sa neuskutoční ani tradičný mestský trh v Trnave. "Vzhľadom na nepriaznivý stav počasia a aktuálnu predpoveď pre naše mesto sa neuskutoční tradičný Mestský trh," poznamenali na sociálnej sieti. 

Liptovské múzeum ruší akciu Nedeľa sv. Huberta. "Z dôvodu nepriaznivého počasia, ktoré sa očakáva nadchádzajúce dni, teda aj v nedeľu 15. septembra 2024, sme sa s veľkou ľútosťou rozhodli zrušiť plánované podujatie „Nedeľa sv. Huberta“. Náhradný termín bude v mesiaci október," spresnila hovorkyňa.

AKTUALIZOVANÉ Obrovský strach z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Múzeum liptovskej dediny)

Banská Bystrica zas informuje o zmene termínu cyklojazdy pre deti, ktorú zorganizoval Banskobystrický samosprávny kraj v spolupráci so Základnou školou Moskovská na Fončorde. "Keďže počas nadchádzajúcich dní sú predpovede počasia nepriaznivé, podujatie sa uskutoční v náhradnom termíne, a to 22. septembra o 16:00 hod," poznamenali na sociálnej sieti.

 

ZMENA TERMÍNU CYKLOJAZDY PRE DETI V spolupráci s BBSK a so Základnou školou Moskovská na Fončorde je v rámci...

Posted by Mesto Banská Bystrica on Thursday, September 12, 2024

Plánovaný jarmok ruší aj mesto Zvolen na odporúčanie krítového štábu mesta. "Krízový štáb mesta odporučil zrušenie, prípadne preloženie podujatí, pri ktorých sa očakáva zhromaždenie väčšieho počtu ľudí. Zvolenský jarmok, ktorý sa mal uskutočniť už tento piatok a sobotu, presúvajú o týždeň neskôr. Zároveň mesto prijíma opatrenia v súvislosti s možnými prudšími zrážkami," poznamenali na webe. 

 

🌧Z dôvodu nepriaznivého počasia sa termín konania jarmoku presúva na budúci týždeň. 🌧 Zároveň sa mesto pripravuje na...

Posted by Mesto Zvolen on Thursday, September 12, 2024

Nedelňajšie podujatie ruší aj Národný žrebčín Topolčianky. "Z dôvodu nepriaznivého počasia sa podujatie „Kočiar pre Sissi“ dňa 15.9.2024 (nedeľa), nekoná. Otváracie hodiny individuálnych prehliadok Jazdiarne od 14.00 do 17.00 hod. ostávajú nezmenené," oznámili na sociálnej sieti. 

 

OZNAM Z dôvodu nepriaznivého počasia sa podujatie „Kočiar pre Sissi“ dňa 15.9.2024 (nedeľa), nekoná. Otváracie hodiny...

Posted by Národný žrebčín Topoľčianky on Thursday, September 12, 2024

Mesto Čadca sa ako spoluorganizátor rozhodlo zrušiť akciu Tradičný výstup k slovenskému dvojkrížu na Capkovom vrchu. "Bezpečnosť účastníkov, ako aj ochrana zdravia všetkých je na prvom mieste," poznamenali na sociálnej sieti.

 

BEZPEČNOSŤ JE PRVORADÁ PRE HROZBU NEPRIAZNIVÉHO POČASIA JE PODUJATIE ZRUŠENÉ ⛈🌬 Na základe priebežného monitoringu...

Posted by Mesto Čadca on Thursday, September 12, 2024
Viac o téme: PočasieDážďPodujatia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu