Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Vláda bude dnes rokovať o eurofondoch, nákupe vrtuľníka či kompetenciách ÚDZS

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Aktuálny stav implementácie eurofondov a plánu obnovy, dodatok k zmluve o nákupe vrtuľníka Leonardo AW 18 pre ministerstvo vnútra, ale aj rozšírenie kompetencií Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS). To sú niektoré z tém, ktorými sa bude v stredu zaoberať vláda.

Jedným z bodov rokovania kabinetu Roberta Fica (Smer-SD) bude aj novela zákona o dorovnávacej dani. Jej hlavným cieľom sú technické upresnenia, ktoré dopĺňajú už zavedené inštitúty.

archívne video

Strana SNS o aktuálnej politickej situácii (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Vláda sa má zaoberať dodatkom k zmluve o nákupe vrtuľníka Leonardo AW 18, ktorý spresňuje lehoty dodania vrtuľníka a vybavenia k nemu. Vrtuľník, ktorý kúpilo bývalé vedenie ministerstva vnútra, by mal rezort zaviesť do prevádzky do konca októbra.

Ministri by mali riešiť aj novelu zákona z dielne ministerstva zdravotníctva, podľa ktorého by sa Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou mali rozšíriť kompetencie súvisiace s ozdravným plánom. Zdravotnej poisťovni by ho mohol nariadiť aj v prípade straty, v dôsledku ktorej výška jej vlastného imania klesla pod minimálnu hodnotu základného imania.

Viac o téme: AvízoEurofondyVrtuľník NRSRÚDZSProgram
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu