Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Jedna z najväčších bánk zdražuje! Niektoré poplatky navýšili až o 50 eur

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Jedna z najväčších bánk Slovenska oznámila od 1. novembra zmenu svojho sadzobníka. Za mnohé poplatky si tak budú musieť zákazníci priplatiť. Jeden dokonca navýšili až o 50 eur.

Známa slovenská banka Prima banka od 1. novembra upravuje svoj sadzobník poplatkov. Mnohí zákazníci si tak budú musieť za bežné služby priplatiť. Ako upozornil web financnykompas.sk poplatky sa zvýšili za výpis účtu, ktorý klientom posielajú poštou. Ten bol doteraz spoplatnený sumou 2,50 eura avšak po novom bude stáť 3 eura.

archívne video

Tlačová konferencia strany SaS: Výzva vláde - Riešte ceny benzínu! (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Až o 50 eur zdražie vinkulácia prostriedkov. Zmena podmienok vinkulácie tak bude po novom za poplatok až 200 eur. Nárast cien môžu očakávať aj vlastníci debetnej platobnej karty Debit Mastercard. Mesační poplatok za kartu bude 1,50 euro. Zákazníci, ktorý majú debetnú platobnú kartu Mastercard Standard zas zaplatia 2,50 eura mesačne a mesačný poplatok za debetnú platobnú kartu Mastercard Gold sa zvýši na 4,5 eura.

Prima banka okrem toho ponúka aj novú možnosť pri debetných kartách, a to zaslanie PIN čísla poštou za poplatok 4 eura. Rovnakou sumou bude spoplatnené opätovné vytlačenie PIN čísla. Zmena nastane aj pri poplatku za spracovanie platby za stávkovanie, lotériu a hazardné hry, ktorá bude po novom vo výške 3 eura.

Zmena limitu na platobnej karte bude za poplatok 4 eura. Rovnakou sumou bude spoplatnený aj výber hotovosti z iného bankomatu na Slovensku pri Debit Mastercard a Mastercard Standard. Pri platobnej karte Mastercard Gold je suma zahrnutá v mesačnom poplatku. Výber hotovosti z iného bankomatu v zahraničí bude spoplatnené len pri karte Debit Mastercard a to sumou 4 eura za službu. Pri platobných kartách Mastercard Standard a Mastercard Gold je to zahrnuté v mesačnom poplatku.

Poplatky sa zvýšia aj pri úveroch či za bezhotovostné služby

Zvýšenie poplatkov môžu zákazníci očakávať aj pri úveroch. Vklad v hotovosti na úverový účet bude po novom za 6 eur. O 50 eur sa navýšila pokuta za porušenie zmluvných povinností pri pôžičkách a hypotékach. Zvýši sa taktiež aj vklad v hotovosti oprávnenou osobou, ktorý bude za 2,50 eura. Vklad v hotovosti inou osobou ako je majiteľ účtu alebo oprávnená osoba zas bude stáť 6 eur. Za spracovanie poškodených bankoviek zaplatíte 2 eura.

Jedna z najväčších bánk
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Držitelia účtu v Prima banke si priplatia aj za bezhotovostné služby, a to za elektronický príkaz na úhradu, ktorý bude stáť 0,25 eur. Na pobočke vás táto služba bude stáť až 6 eur. V prípade že požiadate o zrušenie príkazu na úhradu alebo príkazu na úhradu z trvalého príkazu na úhradu pred odoslaním do NBS v pobočke zaplatíte 10eur.

Zmena alebo zrušenie trvalého príkazu alebo inakasa zas bude elektronicky spoplatnená sumou 0,25 eur a v pobočke sumou 6 eur. Rovnako bude spoplatnené aj zriadenie trvalého príkazu alebo inkasa na pobočne. Realizácia trvalého príkazu alebo inkasa bude za 0,25 eur. Poplatok za SMS notifikácie bude 2,50 eura mesačne. Ostatné služby v Sadzobníku neuvedené (napr. výplata zostatku zo zrušeného vkladu, dohľadanie v archíve a i.) budú za poplatok 30,00 eur.

Viac o téme: PoplatkyBankaPlatbaSadzobníkKarta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu