Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Firma zneužila prezidenta a jeho miláčika Geryho na reklamu! Je to protizákonné, palác okamžite zakročil

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Prezident Peter Pellegrini sa netají tým, že jeho pes Gery je jeho skutočným domácim miláčikom. Pravidelne zverejňuje fotky, na ktorých je s ním na prechádzke či počas spoločnej hry. Avšak najnovšie sa na sociálnej sieti objavila ich spoločná fotka aj pri príspevku výcvikového centra psov. Zákon však verejným funkcionárom účinkovanie v reklame zakazuje pod hrozbou mastnej pokuty.

archívne video 

Prezident Peter Pellegrini si uctil obete holokaustu (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

„Váš pes môže byť poslušný a sebavedomý. Jediné, čo stačí, je správny tréning v správnom čase.“ Takto začína sponzorovaný príspevok na sociálnej sieti Facebook, ktorý si zaplatilo výcvikové centrum pre psov Dobrovodský. Medzi dôvodmi pre ktoré by si potenciálni klienti mali vybrať práve ich, uvádzajú viac ako 20-ročné skúsenosti, lásku k psom, ale aj dôveru prezidenta SR Petra Pellegriniho so svojím psom Gerym. K sponzorovanému textu pridali aj fotku Pellegriniho spoločne s jeho domácim miláčikom.

Firma zneužila prezidenta a
Zobraziť galériu (3)

Podľa súčasne platnej legislatívy však „verejný funkcionár nesmie používať svoju osobu, meno a priezvisko, podobizeň, obrazovú snímku, záznam svojho hlasu alebo svoj podpis na reklamu.“ Za porušenie hrozí pokuta vo výške dvanásťnásobku mesačného platu. V prípade prezidenta by to bolo viac ako 200-tisíc eur. 

Kancelária prezidenta však tvrdí, že o príspevku nevedela. „Samozrejme to nie je v poriadku a pán prezident o tom nemal vedomosť,“ uviedli a dodali, že už požiadali, aby obratom došlo k náprave.

Daný sponzorovaný príspevok už nie je aktuálne na účte výcvikového centra dohľadateľný, ešte počas víkendu sa pritom užívateľom sociálnej siete zobrazoval. S otázkami sme sa obrátili aj na samotné výcvikové centrum. To potvrdilo, že Pellegrini o tom, že jeho meno a fotka figurujú v reklame, nevedel. "Uvedený príspevok sa tam dostal nedopatrením a bez súhlasu pána prezidenta," uviedol riaditeľ centra.  

Viac o téme: PesGaryPeter PellegriniReklama
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu