Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Danko posiela strane Hlas-SD ďalšie VIDEO s odkazom! Povedal, prečo odmietol post predsedu parlamentu

(Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Šéf SNS Andrej Danko aj naďalej tlačí na koaličných partnerov z Hlasu-SD. Vo videu zverejnenom na sociálnej sieti vyhlásil, že Smer-SD, SNS a Hlas-SD musia dosiahnuť odvolanie šéfa PS Michala Šimečku z postu podpredsedu Národnej rady SR. Ak to tak nebude, medzi koaličnými partnermi vznikne veľa otázok.

 "Najdôležitejšie je, aby Hlas ukázal jednotu a aj svoj charakter vo štvrtok, keď budeme odvolávať Šimečku," povedal Danko. Poslanci Hlasu-SD nepridali svoje podpisy pod návrh na odvolanie Šimečku. Hlas-SD opakovane hovorí, že šéf PS by mal z postu odstúpiť sám. Koaliční poslanci ho chcú odvolať pre podozrenia o čerpaní štátnych dotácií osobami, ktoré sú Šimečkovi blízke. On to vníma ako pomstu za dobrú opozičnú prácu.

Sporná je aj otázka nového šéfa parlamentu

Danko tiež v pondelok skonštatoval, že poverenie viesť Národnú radu má aktuálne jej podpredseda Peter Žiga (Hlas-SD). "Pre SNS a Smer je dôležité, aby bol odvolaný Šimečka," dodal.

Predseda SNS potvrdil, že nechcel rokovať o poste šéfa NR SR výmenou za ministerstvo. Vysvetlil, že politika nemá byť o kšeftovaní. Dodal, že ak by sa s Hlasom-SD dohodol na výmene ministerstva, Hlas-SD by mohol mať viac postov vo vláde ako Smer-SD.

Post šéfa NR SR nie je obsadený od apríla, keď zvíťazil Peter Pellegrini v prezidentských voľbách. Podľa koaličnej zmluvy patrí miesto Hlasu-SD, ale nárokovalo si naň aj SNS. Premiér Robert Fico (Smer-SD) opakuje, že sa na výsledku musia dohodnúť strany Hlas-SD a SNS. Situácia sa podľa Fica môže vyvinúť aj tak, že buď bude predsedom parlamentu Danko, alebo ním ostane Žiga.
 

Viac o téme: KoalíciaOdvolávanieAndrej DankoMartin ŠimečkaHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu