Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Po desaťročiach objavili doteraz nevidené zábery! VIDEO Takto to vyzeralo tesne po atentáte na Kennedyho

(Zdroj: SITA/AP/RR Auction)

DALLAS - Viac ako šesť desaťročí po vražde prezidenta Johna F. Kennedyho sa objavili doteraz nevidené zábery z bezprostredného obdobia po atentáte. Minútový 8mm farebný film, o ktorého existencii sa doteraz nevedelo, bude čoskoro predaný prostredníctvom aukčnej spoločnosti RR Auction. Online dražba už prebieha a živá aukcia je naplánovaná na 28. septembra.

Novoodhalený filmový materiál v dvoch častiach zachytáva prezidentovu kolónu motoriek prechádzajúcu centrom Dallasu a následne rýchlo smerujúcu k nemocnici Parkland. Na záberoch je vidieť Clinta Hilla, agenta Tajnej služby Jackie Kennedyovej, ako chráni ju aj prezidenta svojim telom.

Po tom, čo 22. novembra 1963 zaznel prvý výstrel, agent Hill vyskočil na zadnú časť prezidentskej limuzíny a roztiahol sa telom cez zadné sedadlo. Teraz 92-ročný Hill povedal, že objavenie filmu je pre neho "emocionálna vec, pretože viem, čo sa stalo. Viem, že to, čo vidím v tom filme, je mŕtvy prezident."

Zatiaľ čo film nakrútený výrobcom odevov Abrahamom Zapruderom, keď prezidentská motorkáda prechádzala cez Dealey Plaza, je považovaný za najkompletnejšie - a najgrafickejšie - zábery atentátu, nový materiál zachytáva jeho následky, keď prezidentská motorkáda uháňa do nemocnice a pani Kennedyová sa skláňa nad zraneným manželom.

Viac o téme: AtentátJohn F. KennedyDražba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu