Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

AKTUÁLNE Séria bombových poplachov pokračuje! Školy opäť dostali výhražné správy

(Zdroj: Topky)

BRATISLAVA - Séria bombových poplachov pokračuje aj tretí deň. Školy na viacerých miestach dostali výhražné správy a tak musia prerušiť vyučovanie.

Bombový scenár sa opakujue aj tretí deň. Základná škola v Bernolákove dostala dnes ráno ďalší výhražný mail o bombovej hrozbe. Podľa informácií Bernolákovo Online mali prijať mail krátko po 7:30 a okamžite privolať políciu. Žiakov museli zo školy evakuovať. 

“Z dôvodu ohlásenia výbušnín v škole , evakuujeme deti na futbalové ihrisko. Deti si prídite vyzdvihnúť, starší kontaktujte triedneho učiteľa a dajte súhlas na cestu domov,” napísala riaditeľka školy na EDUPAGE.

 

SÉRIA BOMBOVÝCH POPLACHOV POKRAČUJE Scenár sa opakuje aj dnes. Základná škola v Bernolákove opäť dostala výhražný mail...

Posted by Bernolákovo Online on Wednesday, September 4, 2024

Bombovú hrozbu však nahlásili aj bratislavskej mestskej časti Rača a to na Základnej škole Tbiliská. O bombovej hrozbe informujú aj rodičia v Senci. Informáciu o tom, že bombovú hrozbu evidujú na školách po celom Slovensku pre topky.sk potvrdil hovorca Prezídia Policajného Zboru Roman Hájek. "Môžeme potvrdiť, že sme zaznamenali prvé hlásenia zo škôl po celom Slovensku. Polícia prijíma štandardné bezpečnostné opatrenia, rovnako ako školy, s ktorými sme v kontakte," poznamenal.

Zároveň rodičov ubezpečil, že bezpečie ich detí je pre nich prioritou. "Môžeme ubezpečiť rodičov, že bezpečnosť ich detí na školách je našou prioritou. Zároveň chceme upokojiť aj zamestnancov školských zariadení, že robíme všetko pre to, aby bol vyučovací proces čo najmenej narušený kontrolami zo strany polície.  Komplexnejšie informácie poskytneme hneď, ako ich budeme mať k dispozícií," dodal.

Podľa polície prišli výhražné správy približne 270 slovenským školám a viac ako 500 školám v susednej Českej republike. "Obsah správy je takmer totožný s vyhrážkami z predošlých dní. Aj keď správa neprišla z rovnakej adresy, podľa našich informácií adresy spolu súvisia. Z informácií, ktorými disponujeme, reálna hrozba v tejto chvíli nehrozí. Napriek tomu vyhrážky nepodceňujeme a vykonávame opatrenia individuálne ku každej jednej škole v potrebnom rozsahu," skonštatovala polícia na sociálnej sieti.

 

OPÄŤ BOMBOVÉ VYHRÁŽKY U NÁS AJ V ČESKEJ REPUBLIKE: REÁLNA HROZBA V TEJTO CHVÍLI NEHROZÍ, POLÍCIA VŠAK NIČ...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Thursday, September 5, 2024
Viac o téme: ŠkolyBombaPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu