Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

MŠVVaM spustilo stránku na podporu škôl pri riešení krízových udalostí

Tomáš Drucker
Tomáš Drucker (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže (MŠVVaM) SR spustilo stránku na podporu škôl pri riešení krízových udalostí. Medzi jej hlavné sekcie patria príprava na krízové udalosti, postupy počas krízových udalostí, prvá psychosociálna pomoc po kríze, krízová intervencia, užitočné kontakty a knižnica materiálov. Informoval o tom odbor komunikácie a marketingu rezortu.

"Webová stránka 'Krízové udalosti na školách' bude slúžiť ako podpora pre školy pri plánovaní a zvládaní krízových udalostí, keď je ohrozené zdravie či bezpečnosť detí a žiakov. Súčasťou stránky sú aj usmernenia pre riaditeľov, pedagogických a odborných zamestnancov, ako postupovať pri poskytovaní prvej psychosociálnej pomoci," priblížil rezort. Dostupná je v sekcii "Ďalšie odkazy" na hlavnej stránke ministerstva.

archívne video

Minister školstva Drucker: Zaviazali sme sa k nezmyslu a hrozí, že nebude mať kto učiť škôlkarov (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Webová stránka taktiež podľa rezortu obsahuje prehľad platnej legislatívy v oblasti civilnej ochrany a bezpečnosti na školách. MŠVVaM zdôraznilo, že dôležitá je aj dôkladná aktualizácia krízových plánov a pravidelné cvičenia, ktoré prispejú k rýchlej a efektívnej reakcii na krízovú udalosť.

"Dôkladná príprava je kľúčom k zvládnutiu krízových udalostí na školách s minimalizáciou negatívnych dôsledkov. Nová stránka na webe ministerstva poskytuje riaditeľom a pedagogickým a odborným zamestnancom prehľadný návod, ako postupovať pri vytváraní bezpečného prostredia pre deti a žiakov," poznamenal minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD).

Viac o téme: PodporaŠkolyStránkaTomáš DruckerMŠVVaMKrízové udalosti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu