Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Finančník Haščák žaluje štát, za nezákonné trestné stíhanie žiada odškodnenie

(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Finančník Jaroslav Haščák podal žalobu, v ktorej žiada štát o odškodnenie za trestné stíhanie, vedené voči nemu na základe obvinenia z 1. decembra 2020. Obvinenie mu neskôr Generálna prokuratúra SR zrušila pre nezákonnosť. Informovala o tom advokátska kancelária Relevans.

"Náš klient sa rozhodol podať túto žalobu potom, ako boli v uplynulých mesiacoch zistené nové skutočnosti o konaní vyšetrovateľky Národnej kriminálnej agentúry," uviedol riadiaci partner advokátskej kancelárie Alexander Kadela. Postup vyšetrovateľky podľa neho sledoval postranné ciele.

archívne video

Trestné stíhanie finančníka Jaroslava Haščáka bolo typickým politickým procesom bez dôkazov, tvrdí Fico (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Je podľa neho v záujme ochrany princípov právneho štátu, aby bola žaloba posúdená nezávislým a nestranným súdom. "Prípad môže slúžiť aj ako upozornenie na veľmi závažné dôsledky, ktoré vznikajú pri protiprávnych zásahoch štátnej moci do základných práv občanov," dodal s tým, že výška nároku na odškodnenie, ktorý si klient uplatňuje, bude upresnená znaleckým posudkom.

Haščák bol pôvodne obvinený pre zločin podplácania a obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Generálna prokuratúra SR toto obvinenie zrušila na konci augusta 2021.

Viac o téme: FinančníkŠtátOdškodnenieObvinenie Jaroslav HaščákŽaloba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu