Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Turisti zažili šok v Chočšských vrchoch! Počas prechádzky ich prekvapil medveď: VAROVANIE obyvateľov

(Zdroj: Getty Images)

VALASKÁ DUBOVÁ - Skupinka sa vybrala na túru na Veľký Choč. Spoločne si užívali príjemný výlet, keď v tom náhle sa ocitli v tvárou v tvár divej šelme. Obec varuje všetkých obyvateľov.

Turisti sa vybrali do prírody, aby si užili krásne slovenské lesy. Svoju prechádzku si namierili na turistický chodník na Veľký Choč. Neprešla však ani pol hodina a museli sa vrátiť naspäť. „Išli sme z Valaskej Dubovej po modrej trase, akurát sme pozerali informačnú tabuľu, ktorá hovorí, že ako dlho sa v prírode rozkladajú odpadky… a v lese za ňou sme zbadali medveďa. Bol zboku a pozeral sa do hory, tak nás našťastie nevidel. Radšej sme sa otočili a vrátili,“ opísala situáciu Žilinčanka.

archívne video

Medveď v obci Horná Mičiná (Zdroj: Facebook/Obec Horná Mičiná)

Opatrne sa preto vrátili k svojmu vozidlu. To však podľa obce Valaská Dubová nie je jediný prípad. "V posledných týždňoch boli videné jedince medveďa hnedého aj v blízkosti lokality Žiarec v počte 4 kusy a tiež smerom na Kunovo v počte 3 kusy. V lokalitách Chríbik v počte 5 kusov boli odfotené už vyše 3 roky dozadu, tiež v lokalite Tlstá hora 5 kusov, Hulino 3 kusy, tiež v lokalite Žiar. Medveď býva videný aj na Poľane pod Chočom (rázcestie), ako napríklad 5.6.2021 o cca. 03:50 hod," poznamenali na sociálnej sieti. 

 

Medveď hnedý spozorovaný na turistickom chodníku na Veľký Choč nad Chríbikom, ďalšie jedince videné v lokalitách Žiarce...

Posted by Za lepšiu budúcnosť obce Valaská Dubová on Wednesday, August 28, 2024

Medveďa eviduje aj susedná obec Likavka. "V katastri našej obce bol zaznamenaný zvýšený výskyt medveďa hnedého. Jedince boli spozorované na Čebrati, tiež v oblasti prechodu z Čebraťa na Choč pri Hubertuse, ako aj pod Mníchom. Buďte preto obozretní a dbajte na svoje bezpečie," poznamenala. Obyvateľov preto prosia, aby boli obozretní a v daných lokalitách si dávali pozor.

 

❗🐻 V katastri našej obce bol zaznamenaný zvýšený výskyt medveďa hnedého. Jedince boli spozorované na Čebrati, tiež v...

Posted by Obec Likavka on Monday, August 12, 2024
Viac o téme: MedveďValaská Dubová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu