Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Frekventovaná Ulica SNP v Liptovskom Hrádku by mala byť bezpečnejšia pre chodcov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LIPTOVSKÝ HRÁDOK - Frekventovaná Ulica SNP v Liptovskom Hrádku by po novom mala byť bezpečnejšia pre chodcov. Radnica tam dala umiestniť kvetináče ako zábranu vstupu na vozovku mimo vyznačeného priechodu. Informovali o tom z liptovskohrádockej radnice.

Na existujúci priechod pre chodcov pri predajni kníh navyše správca cesty umiestnil bezpečnostný prvok - LED gombíky. Tie blikaním upozorňujú na vstup chodcov. "Je však zarážajúce, že aj počas týchto prác veľa chodcov, dokonca aj starí rodičia s vnúčatami, prechádzajú cez cestu úplne hocikde. A to aj napriek hustej premávke. Vytvárajú tak nebezpečné situácie," upozornili z radnice.

archívne video

Práce na dočasnom premostení pri moste na Hradskej ulici pokračujú (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Mesto avizovalo, že postupne príde na rad tiež vyriešenie parkovania a zrušenie kolmých parkovacích miest. Zvážia aj zákaz ľavého odbočenia z hlavnej cesty na parkovisko pri cukrárni v úseku pri priechode. O postupe prác bude radnica informovať. Ulica SNP sa nachádza v centre Liptovského Hrádku, prechádza ňou hlavný cestný ťah mestom. Často tam dochádza ku kolíznym situáciám.

Viac o téme: OpatreniaUlicaChodciSNPLiptovský Hrádok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu