Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Samosprávne kraje Slovenska podpísali memorandum so združením Integrácia svieti pre všetky deti rovnako

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Združenie Samosprávne kraje Slovenska (SK8) v stredu podpísalo memorandum o vzájomnej spolupráci so združením Integrácia svieti pre všetky deti rovnako. Jeho cieľom je najmä koordinácia zameraná na podporu inklúzie, elimináciu nenávistných prejavov na deťoch, vzájomnej tolerancie, na odsúdenie šikany a vytváranie rovnakých príležitostí pre všetky deti s dôrazom na deti so špeciálnymi potrebami. Informovalo SK8.

"Podpisom memoranda vyjadrujeme podporu aktivitám, ktoré majú strategický a spoločenský význam v oblasti integrácie detí do spoločnosti a bežného života. Ide napríklad o odborné vzdelávanie a ďalšie významné kultúrne a spoločenské aktivity. Jednou z nich je aj podpora Dňa rešpektu a športu, ktorý sa bude konať v septembri na trnavskom futbalovom štadióne," priblížil predseda SK8 Jozef Viskupič.

archívne video

ZMOS a SK8 vytvorí spoločný pracovný tím (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Deň rešpektu a športu 2024 sa uskutoční 23. septembra na štadióne Antona Malatinského v Trnave. Cieľom podujatia je upriamiť pozornosť verejnosti a médií na problematiku šikany, potreby vzájomného rešpektu a ochrany tých najzraniteľnejších. "Je mi cťou a som presvedčený, že v myšlienke rešpektu a eliminácie nenávistných prejavov na deťoch je podpora združenia SK8 veľmi dôležitá," dodal riaditeľ združenia Integrácia Slavomír Krafčák.

Viac o téme: SpoluprácaSK8Integrácia svieti pre všetky deti rovnako
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu