Streda18. september 2024, meniny má Eugénia, zajtra Konštantín

Druckerov návrh obmedzenia sporných tém na školách nie je dostatočný, tvrdí Taraba

Tomáš Taraba
Tomáš Taraba (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Koaličná SNS nepovažuje návrh ministra školstva Tomáša Druckera (Hlas-SD) v súvislosti s obmedzením propagácie niektorých sporných tém na školách za dostatočný. Pri ministrovom návrhu vidí priestor na obchádzanie pravidiel. Strana o tom bude s Druckerom diskutovať. Po rokovaní vlády to uviedol podpredseda vlády Tomáš Taraba (nominant SNS).

"Každý minister je zodpovedný za svoj rezort. Plne rešpektujeme, že minister školstva má právo si definovať, ako vidí reguláciu vecí," povedal Taraba. Vo vládnej koalícii je podľa neho v tejto téme zhoda. Taraba si nemyslí, že by sa k téme obmedzenia niektorých tém na školách nevedeli s ministrom školstva dohodnúť. "Verím, že sa zhodneme. Je to pre nás jedna z kľúčových hodnotových otázok. (...) Budeme sa snažiť vylepšiť znenie," podotkol vicepremiér. Slovenská národná strana zároveň predložila poslanecký návrh zákona, ktorým chce obmedziť propagáciu tém súvisiacich so sexuálnou orientáciou a rodovou identitou v školskom vzdelávacom systéme.

Návrh sa zameriava na vytvorenie podmienok, ktoré zabezpečia, že vzdelávanie zostane neutrálnym a zamerané na tradičné hodnoty. Toto opatrenie by sa malo vzťahovať na všetky vzdelávacie inštitúcie na Slovensku. Drucker v rámci viacerých zmien v školstve navrhuje, že keď sa škola rozhodne poskytovať výchovu a vzdelávanie nad rámec školského vzdelávacieho programu alebo nad rámec inovácií v katalógu, bude tak môcť urobiť na základe prerokovania v pedagogickej rade školy a rade školy alebo informovaného súhlasu rodičov.

Viac o téme: Tomáš Taraba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu