Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Výbuch garáže v Trnave! Adam je vo veľmi vážnom stave: Potrebuje pomoc

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

TRNAVA - Uplynulý víkend otriasol Trnavou silný výbuch garáže. Explózia zranila viacero osôb. Jedným z nich bol aj len 20-ročný Adam, ktorý je teraz vo veľmi vážnom stave. Blízki žiadajú o pomoc. Potrebuje krv.

K masívnej explózii garáže došlo v piatok 23.8. 2024 na jednom z trnavských sídlisk. Podľa polície malo byť príčinou výbuchu nesprávna manipulácia s horľavými látkami, ktoré boli použité v uzavretom priestore. V dôsledku toho došlo k explózii a k vznieteniu, pri ktorom sa zranili štyria ľudia, jedna žena a traja muži.

Výbuch garáže v Trnave!
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Petra Klimešová priblížila, že dvaja muži utrpeli ťažké zranenia a boli zaintubovaní. Na umelej pľúcnej ventilácii s popáleninami transportovali. 50-ročného muža previezli do Bratislavy a 20-ročného Adama do nemocnice v Košiciach.

Adam je podľa jeho blízkych vo veľmi vážnom stave a potrebuje krv. "Zachráňme ľudský život. Môj dlhoročný kamarát Adam utrpel vážny úraz pri piatkovom výbuchu garáže v Trnave a potrebuje darovať vzácnu krv AB+ alebo AB- na túto adresu. Národná transfúzna služba - centrum Košice trieda SNP 457/1 na meno Adam Ď," poznamenal vo videu jeho kamarát.

O pomoc žiada aj Fakulta masmediálnej komunikácie Univerzity svätého Cyrila a Metoda v Trnave. "Synovec našej pedagogičky je hospitalizovaný vo vážnom stave na klinike popálenín v Košiciach. Pomôcť mu viete darovaním krvi AB+ alebo AB-," poznamenali na sociálnej sieti.

 

Vysoká škola FMK UCM v Trnave prosí o pomoc pre synovca pedagogičky. 🙏 Pomôžete aj zdieľaním príspevku.

Posted by Fakultná nemocnica Trnava on Monday, August 26, 2024

Pri výbuchu sa zranil aj 56-ročný muž a 86-ročná žena, ktorí boli s popáleninami záchranármi prevezení do nemocnice v Trnave. Na mieste nešťastia zasahovali dva záchranárske vrtuľníky a tri pozemné ambulancie rýchlej zdravotnej pomoci. Prípad si prevzal policajný vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví.

Viac o téme: GarážTrnavaVýbuch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu