Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Pocta generálovi Golianovi, hrdinovi SNP: Bojná oslávi 80. výročie povstania s bohatým programom

(Zdroj: Obec Bojná)

V obci Bojná sa 31. augusta uskutočnia oslavy 80. výročia Slovenského národného povstania, ktoré pripravila obec v spolupráci s 1. mechanizovanou brigádou Pozemných síl Slovenskej republiky z Topoľčian. Oslavy, ktoré sa začnú o 11:00 hodine v parku svätého Jána de la Salle, sľubujú pestrý a atraktívny celodenný program pre návštevníkov všetkých vekových kategórií.

Jedným z hlavných bodov programu bude slávnostné odhalenie pamätnej tabule na počesť generála Jána Goliana, významnej osobnosti Slovenského národného povstania, ktorého študentské časy sú spojené s Bojnou.

Návštevníci sa môžu tešiť aj na ukážky zbraní, vojenskej techniky a historických zbraní. Dynamické ukážky sebaobrany predvedú vojaci z 1. mechanizovanej brigády.

Na najmladších čakajú nafukovacie atrakcie, zatiaľ čo večerný program prinesie hudobné vystúpenie, ktoré dotvoria slávnostnú atmosféru podujatia. Oslavy v Bojnej tak ponúknu jedinečnú príležitosť nielen vzdať úctu hrdinom povstania, ale aj stráviť príjemný deň s rodinou a priateľmi.

Viac informácií o podujatí nájdete na oficiálnej stránke obce Bojná www.bojna.sk.

Nezmeškajte túto významnú udalosť, ktorá nám pripomenie odvahu a obetu tých, ktorí bojovali za slobodu našej krajiny.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu