Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Zamestnávatelia by mali podľa SNS prispievať na športovú činnosť dieťaťa zamestnancov

SNS
SNS (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Poslanci SNS Milan Garaj, Andrej Danko a Dagmar Kramplová navrhujú zavedenie povinnosti pre zamestnávateľov poskytovať príspevok na športovú činnosť dieťaťa zamestnanca. Povinnosť by sa mala týkať firiem s viac ako 49 zamestnancami, pričom maximálna výška príspevku je stanovená na 275 eur ročne na všetky deti zamestnanca. Vyplýva to z návrhu zákona, ktorý predložili na rokovanie do Národnej rady (NR) SR koaliční poslanci.

"Zavedenie tejto povinnosti vychádza z analýzy súčasných trendov v oblasti verejného zdravia a zistení, ktoré naznačujú, že nedostatočná fyzická aktivita v detstve vedie k nárastu chronických ochorení, ako sú obezita a cukrovka, už v ranom veku. Návrh zákona preto podporuje účasť detí na organizovaných športových aktivitách, čím sa zabezpečí nielen ich fyzický, ale aj psychický rozvoj," uviedli poslanci v predloženom materiáli.

archívne video

Tlačová konferencia Andreja Danka z SNS: Vyjadrenie k mimoriadnej schôdzi parlamentu (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Návrh zákona nadväzuje na súčasnú legislatívu, ktorá dáva zamestnávateľom možnosť poskytovať takýto príspevok. Novela zavádza túto povinnosť ako záväznú, čo má za cieľ zvýšiť počet detí zapojených do pravidelných športových aktivít. Koaliční poslanci predpokladajú taktiež pozitívny hospodársky vplyv na športové organizácie, v ktorých by malo dôjsť k zvýšeniu ekonomickej aktivity.

Viac o téme: ŠportPríspevokSNSNRSR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu