Štvrtok12. september 2024, meniny má Mária, Mia, zajtra Ctibor, Tobiáš, Tobias

Ficov poradca sa ostro obul do Kuffu s Tarabom: Toto si dovolilo jedine gestapo!

(Zdroj: TASR/Marko Erd, Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Poradca predsedu vlády Eduard Chmelár sa na sociálnej sieti vyjadril k incidentu štátneho tajomníka Ministerstva životného prostredia SR Štefana Kuffu, ktorý v nedeľu narušil divadelné predstavenie v obci Malá Franková. Chmelár si pritom nebral servítku pred ústa a kritike okrem tajomníka podrobil aj šéfa envirorezortu Tomáša Tarabu. Reakcia pritom na seba nenechala dlho čakať.

K incidentu došlo počas predstavenia Moje baby, ktoré hrali herci Národného divadla Košice. Herečka Ľuba Blaškovičová na sociálnej sieti uviedla, že do predstavenia mal vstúpiť Kuffa a zastaviť ho, nasledovať mala hádka medzi ním a divákmi. Na konanie štátneho tajomníka reagoval aj poradca premiéra Eduard Chmelár, ktorý označil jeho správanie za neprijateľné.

Kritizoval pritom aj ministra životného prostredia Tomáša Tarabu, ktorý na Chmelárov príspevok okamžite zareagoval. „Pravdupovediac, to, čo ma znepokojilo najviac, nebolo to, že Štefan Kuffa nevie rozoznať "perverzný film" od divadelného predstavenia a Tomáš Taraba si vymýšľa báchorky o "predstavení plnom LGBTI scén", hoci s touto tematikou to nemalo vôbec nič spoločné. To, čo ma doslova vydesilo, sú rastúce názory časti spoločnosti, ktorá nabáda politikov, aby zakázali politickú stranu, film, divadelnú hru alebo noviny, hoci na to v slobodnej spoločnosti neexistujú žiadne zákonné dôvody,“ uviedol Chmelár.

 

Pravda je taká, že včera pred deťmi v obci Malá Franková púšťali progresívni herci perverzné predstavenie plné lgbti...

Posted by Tomáš Taraba • SNS - ŽIVOT NS on Monday, August 19, 2024

„Toto by si nedovolil ani Jakeš s Biľakom, toto si dovolilo jedine gestapo. Je úplne jedno, čo si o tejto hre myslíte, dôležité je pochopiť princíp, že to, či z divadelného predstavenia odvedú vaše deti, je zodpovednosť rodičov, nie právomoc vysokého štátneho úradníka a navyše z nesúvisiaceho rezortu životného prostredia,“ pokračoval v kritike Chmelár, ktorý zároveň vyzval strany Smer a Hlas, aby si "uvedomili svoju širšiu zodpovednosť a jasne vymedzili takýmto praktikám mantinely".

 

A ČO KEBY SME SA VŠETCI UPOKOJILI? Ak chce vládna koalícia poraziť extrémistov z Progresívneho Slovenska, musí dokázať...

Posted by Eduard Chmelár on Monday, August 19, 2024

Taraba vracia úder

Minister životného prostredia Tomáš Taraba reagoval na Chmelárovu kritiku v komentári. "Vy ste ešte poradca predsedu vlády alebo už ste sa vrátili k progresívnym liberálom, s ktorými ste niekedy vymetali Pride pochody a držali ste sa pod pazuchou s Michalom Havranom?," napísal Taraba v komentári. 

„Ak chcete so mnou diskutovať, skúste reagovať vecne ako podpredseda vlády hodný tohto statusu, a nie ako internetový hulvát, keď ste taký márnomyseľný, že sa už nedokážete za vlastné chyby a nepravdivé tvrdenia ani ospravedlniť. Navyše klamete aj v tomto prípade, lebo nikdy som na žiadnom Dúhovom pochode nebol,“ odpovedal mu Chmelár.

Viac o téme: Štefan KuffaEduard ChmelárTomáš Taraba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu