Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

V niektorých okresoch Slovenska platia výstrahy pred teplom aj búrkami

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal v utorok pre niektoré okresy Slovenska výstrahy prvého stupňa pred vysokými teplotami a pred búrkami. SHMÚ o tom informoval na svojom webe.

Na vysoké teploty si podľa ústavu treba dávať pozor v celom Nitrianskom kraji a vo viacerých okresoch Bratislavského, Banskobystrického, Trenčianskeho, Košického a Trnavského kraja.Teplota v daných okresoch môže vystúpiť na 33 až 34 stupňov Celzia. "Uvedená teplota vzduchu nie je v danej ročnej dobe a oblasti nezvyčajná, ale pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je vysoká," napísali meteorológovia. Výstrahy predbežne platia od 13.00 do 18.00 h.

V niektorých okresoch Slovenska
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: shmu.sk)

SHMÚ upozorňuje aj na búrky. V niektorých okresoch Banskobystrického, Trenčianskeho, Košického, Prešovského a Žilinského kraja vyhlásili meteorológovia prvý stupeň výstrahy.

Za 30 minút môže na danom území spadnúť aj 30 milimetrov zrážok. Vietor môže fúkať rýchlosťou až 23 metrov za sekundu. "Intenzita sprievodných javov je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu. Pri búrkach môžu byť obmedzené ľudské aktivity a ohrozené zdravie," upozornili meteorológovia.Výstrahy pred búrkami sú predbežne v platnosti od 11.00 do 18.00 h.

Viac o téme: PočasieBúrkyVýstrahySHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu