Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Proces s Róbertom Lališom v kauze mafiánskych vrážd má pokračovať budúci týždeň

Róbert Lališ
Róbert Lališ (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) má v utorok (20. 8.) pokračovať proces s obžalovaným Róbertom L., považovaným za bosa bratislavskej skupiny sýkorovcov, v kauze viacerých mafiánskych vrážd. Predvolaní sú svedkovia. Hlavné pojednávanie je nariadené aj na stredu (21. 8.) a štvrtok (22. 8.). Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Termíny hlavného pojednávania sú naplánované až do novembra. Vyplýva to z rozpisu pojednávaní zverejneného na webe Ministerstva spravodlivosti SR.

archívne video

Róbert Lališ na súde v BB

Na hlavné pojednávanie boli v minulosti predvolaní viacerí svedkovia. Na doživotie odsúdení Ivan Cupper a Alojz Kromka vypovedať odmietli. Výsluch absolvovala mama zavraždeného Romana Deáka. Okrem iného poukázala na to, že poprava jej syna sa udiala na jednej z hlavných ulíc v bratislavskej Dúbravke, kde je z jednej strany škôlka.

Pôvodne bol Róbert Lališ v roku 2018 odsúdený na doživotie spolu s ďalším členom skupiny Ivanom Cupperom, prezývaným Vincko. Odsúdené boli aj ďalšie osoby. Najvyšší súd SR v závere marca Róbertovi Lališovi doživotie zrušil. Svoje rozhodnutie zdôvodnil zistením porušenia zákona v neprospech obvineného. Stíhaný je vo väzbe, vinu odmieta.

Obžaloba z vrážd

Obžaloba súvisí s vraždami z rokov 1998 a 1999 - Eduarda a Roberta Diničovcov, Romana Deáka, Alojza Házyho, Dalera Hlavačku, Miloša Piliara a zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.

Viac o téme: KauzaŠTSRóbert Lališ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu