Štvrtok12. september 2024, meniny má Mária, Mia, zajtra Ctibor, Tobiáš, Tobias

Ani diviaky, ani medvede! Obrovský strach obyvateľov Bratislavy: Divé zviera stratilo plachosť, nebojí sa zaútočiť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: topky/nin)

BRATISLAVA - Obyvateľ bratislavskej mestskej časti Karlova Ves v strachu. Po sídlisku sa pohybuje nebezpečná líška, ktorá úplne stratila plachosť. Upozorňuje ďalších, dávajte si pozor, môže zaútočiť.

Obrovský strach prežívajú obyvatelia bratislavskej mestskej časti Karlova Ves v oblasti Dlhé diely na Botanickej ulici. Jeden z obyvateľov totiž upozorňuje na nebezpečnú líšku, ktorá úplne stratila plachosť a nebojí sa k ľuďom priblížiť. Dokonca podľa Alexandra môže zaútočiť. 

"Dávajte si pozor. Po Botanickej ulici sa túla líška a nebojí sa. Na ľudí priam zaútočí!!!," poznamenal Alexander, ktorý mal s líškou nepríjemnu skúsenosť. "Sedel som na záhrade a zrazu spoza sedačky vykukla líška. Viem, že sa tu pohybujú takéto zvieratá, tak som len tak mávol rukou, že huš," priblížil. Očakával, že líška okamžite zo strachu ujde. Namiesto toho však ostala stáť a pozerala sa na neho.

Líška napadla dieťa v Londýne.
Zobraziť galériu (3)
Líška napadla dieťa v Londýne.  (Zdroj: Getty Images)

"Ani sa nepohla tak som sa postavil, že ju odoženiem a ona sa vybrala rovno na mňa. A aj keď som ju chcel odohnať, tak ani sa nezľakla a naďalej išla po mne," dodal. Pomaly preto začal cúvať a rýchlo vošiel do domu. Líška však podľa neho vyzerala nebezpečne a obával sa, žeby mohla aj zaútočiť. "Nevyzerala, že by bola besná, ale treba sa mať napozore, lebo toto nieje normálne chovanie divého zvieraťa," uzavrel Alexander.

Podľa ďalšieho z obyvateľov je líška už na ľudí zvyknutá a pohybuje sa tam dlhodobo. "Ona dlhodobo žije v okolí karloveského ramena a je zvyknutá na ľudí preto sa nebojí. Pravdepodobne ju kŕmia," skonštatoval.

Viac o téme: LíškaBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu