Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

VAROVANIE Buďte ostražití! Medveďov videli na viacerých miestach Slovenska

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SPIŠSKÉ BYSTRÉ - Obec Spišské Bystré v okrese Poprad upozorňuje pred výskytom medveďa a vyzýva ľudí k opatrnosti. Šelmu videli aj na ďalších miestach Slovenska. Varujú pred ním aj v Turčianskych Tepliciach, ale aj v zlatomoraveckom okrese či Ružomberku.

archívne video

Ministerstvo predstavilo usmernenia pri mimoriadnej situáci odlovu medveďa hnedého (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

"Obec Spišské Bystré upozorňuje občanov, ale aj návštevníkov našich lesov a prírody, že v lokalite Úpravňa vody – oproti Skalici a v blízkosti náučného chodníka, bol zaznamenaný výskyt a pohyb medveďa hnedého," informuje na svojom webe samospráva a ľudí vyzvala na zvýšenú opatrnosť a ostražitosť v okolitých lesoch a prírode. 

"V prípade stretu a opakovanom výskyte medveďa hnedého Vás žiadame o nahlásenie tejto skutočnosti na obecný úrad, ktorý podnikne ďalšie potrebné kroky v tejto súvislosti," dodáva.

Medveďa videli aj v ďalších častiach Slovenska

Medveďa videli vo štvrtok ráno aj v obci Liptovský Peter v okrese Liptovský Mikuláš. Pohybovať sa mal pri futbalovom ihrisku.

 

Liptovský Peter .Futbalové ihrisko .6:45 !!!MEDVEĎ!!!

Posted by Ladislav Murin on Wednesday, August 14, 2024

V stredu večer videli medveďa v mestskej časti Turčianskych Teplíc, varovali na sociálnej sieti. Podľa svedkov utekal od Turčianskeho Michala k miestnemu pneuservisu, zachytili ho na poli.

Šelmu v stredu videli aj v okrese Zlaté Moravce. "V katastri Kňažického urbáru sa pohybuje medveď hnedý. Preto vyzývame občanov, aby zvýšili opatrnosť a obmedzili prechádzky do lesa," informuje miestna obyvateľka z obce Žitavany na sociálnej sieti.

Vo štvrtok tiež občianku Bieleho Potoka pri ceste do práce v ranných hodinách na cyklochodníku prekvapil medveď. "Ide o úsek medzi začiatkom cyklochodníka na konci ulice Raveň až po stanicu Korýtka ul. Pod Skalami. Poslanec Vojtech Macko túto udalosť hneď nahlásil zásahovej jednotke, ktorí podniknú ďalšie kroky," informuje mestská časť Ružomberka na sociálnej sieti. Prosí preto občanov o zvýšenú opatrnosť v tomto úseku, nakoľko je tam nasadená kukurica a veľká pravdepodobnosť výskytu medveďa.

 

Pozor medveď !!!! Dnes 15.8. bol nášmu poslancovi nahlásený stret s medveďom. Občianku Bieleho Potoka pri ceste do...

Posted by Informačné okno Biely Potok on Thursday, August 15, 2024

 

Viac o téme: MedveďSpišské BystréTurčianske TepliceŽitavany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu