Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Mladík v Handlovej brutálne napadol a zbil zamestnankyňu železníc: S vážnymi zraneniami ju museli hospitalizovať

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj)

HANDLOVÁ - Vážne zranenia utrpela v nedeľu popoludní po útoku 19-ročného muža v Handlovej 64-ročná zamestnankyňa Železníc SR. Okolnosti incidentu vyšetruje polícia.

archívne video

Obrovské prekvapenie na bratislavskej stanici: Z vlaku vystúpili veľké svetové hviezdy! (Zdroj: Ján Zemiar)

Muž mal najskôr dávať žene sexuálne návrhy. Keď nesúhlasila, tak ju brutálne zbil a ušiel, informuje portál Noviny.sk"Útok spôsobil zamestnankyni vážne zranenia, kvôli ktorým je momentálne hospitalizovaná. Z dôvodu prebiehajúceho policajného vyšetrovania nebudeme poskytovať ďalšie informácie," uviedli ŽSR.

Trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová informovala, že policajný vyšetrovateľ z Prievidze začal v súvislosti s touto udalosťou trestné stíhanie vo veci ublíženia na zdraví v štádiu pokusu. "Po tom, ako páchateľ vošiel do priestorov výhybne a neuposlúchol výzvu poškodenej aby odišiel, chcela poškodená telefonicky privolať staničný dozor, po čom jej páchateľ vytrhol telefón a týmto kovovým telefónom ju opakovane udieral do oblasti hlavy a tváre a potom z miesta činu odišiel. Útočníka v krátkom čase polícia zadržala" uviedla Kuzmová. Poškodenej útokom podľa nej spôsobil viaceré zranenia, s ktorými je hospitalizovaná v nemocnici. 

Vyšetrovateľ z Prievidze po vykonaní potrebných procesných úkonov vzniesol obvinenie 19- ročnému mužovi pre spáchanie zločinu Ublíženie na zdraví v štádiu pokusu. Zároveň podal na neho podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby. Obvinenému, ktorý už bol 2x odsúdený za majetkovú trestnú činnosť, v prípade dokázania viny, hrozí trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov.

Počet útokov sa zvyšuje

ŽSR v tejto súvislosti podotkli, že v poslednom období sa  zvyšuje počet útokov na zamestnancov železníc zo strany cestujúcej verejnosti, a to najmä verbálnych, ktoré však občas prerastú až do fyzického násilia. "V roku 2024 sme k pondelku zaznamenali osem napadnutí, vrátane incidentu z 11. augusta," doplnili ŽSR.

Viac o téme: útok ŽSRHandlová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu